Pazar Postası Beren köylü,Kıvanç suçlu olmalı
Paylaş
Beren köylü,Kıvanç suçlu olmalı

Oyuncu psikoloğu Pınar Toker'e göre dizinin adı 'Aşk-ı Memnu' değil de 'Yasak Aşk' olsaydı yine aynı izleyici ilgisini yakalardı, çünkü yasak aşk meselesi insanlık tarihi kadar eski ve cezbedici bir konu. Dizide Nebahat Çehre ve Selçuk Yöntem gibi usta oyuncuları hayranlıkla izledik. Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat gibi genç oyuncular da 'oyuncu olduklarını' kanıtladılar. İşte oyuncu psikoloğu Toker'in bu genç oyuncularla ilgili değerlendirmesi ve bundan sonrası için önerileri.

Kıvanç bir suçluyu canlandırmalı

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ artık modelliğiyle değil oyunculuğuyla genç kızların sevgilisi. Oyunculuğunu kanıtlamak için sonraki projelerde sistem karşıtı, yakayı bir türlü ele vermeyen zeki bir suçluyu oynamalı. Mesela bir dolandırıcıyı canlandırabilir. Kadın oyuncularda güzelliğini ön plana çıkarması rahatça eleştirilirken erkeklerin yakışıklı prens ikonundan bir türlü vazgeçilmemesini adil bulmuyorum. Fakat oyuncuların rüştünü ispatlamak için ‘hayalimde komedi çekmek var’, klişesine Kıvanç Tatlıtuğ’un düşmemesini öneririm. Kıvanç’ın oyunculuğundaki bir sonraki hedef, macera polisiye tarzında film ya da dizi projeleri olmalı. Ama kast ettiğim zeki ama suça eğilimli bir karakteri canlandırmalı. Kıvanç Tatlıtuğ’un çocuksu yüz ifadesinin altında gizlenen suça meyilli kimliğinin altında çatışmadan ilginç bir karakter çıkacağı görüşündeyim.

Haberin Devamı

Beren Saat köylü bile olur!

Beren Saat’in dizi boyunca gözlerini kısıp zoraki gülümsemesine ve ardından İtalyan çocuk korosu mimikleriyle söze başlamasına tam da alışmıştık. Ama Bihter karakterinin annesine yardım etmesi için yalvardığı sahnede sadece istediğine ulaşamayan bir kadının hırsının ötesindeki aşkı uğruna acı çeken bambaşka bir kadını izleyiciye iliklerine kadar hissettirdi. Bihter karakteri aslında erkeği ile birlikte son derece mütevazı bir yaşam sürebilecek bir yapıya da sahipti, Behlül eğer kabul etseydi, zenginliği bir yana bırakıp sade bir yaşamla sevdiği adamla birlikte olmayı seçecekti, ama bu sefer Behlül rahatından vazgeçmedi. Bir de vicdanı ona amcasına bu kadarını yapması konusunda engel oldu. Beren Saat bundan sonraki projelerde seksi kadının yanında köylüyü de canlandırabilir.

Danışmalık almalı...

Hazal Kaya, Nihal karakterini canlandırırken duygulu bir genç kızdan çok, bütün dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünü sanan saflık kisvesi altında kibirli bir kızı canlandırdı. Hazal Kaya, olaylar karşısında çok daha huzursuz bir oyun sergilemeliydi. Çünkü duygulu kadın aynı zamanda şüphecidir. Üstelik nasıl sevdiğini aşık olunca ne hale geldiğini bildiği biri karşısında bu kadar rahat ve kendinden emin olmamalıydı. Şüphe kurdunun onu en mutlu anlarında bile yiyip bitirmekten bir dakika bile vazgeçmediğini izleyiciye hissettirmeliydi. Kıyafetlerinin değişmesi ve saçlara şekil verilmesiyle değil oyunculuğuyla da erkeğine bağlı ve ölesiye aşık bir kadına dönüşmeliydi, ne yazık ki bu mümkün olamadı! Hazal Kaya, oyunculuğunu ilerletmek için rolüne ilişkin psikolojik danışmanlık almalı.

Haberin Devamı