Siyaset Berhan Şimşek milletvekilliği için başvurdu
Paylaş
Berhan Şimşek milletvekilliği için başvurdu

Oyuncu ve yönetmen Berhan Şimşek, CHP'den İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na gelerek başvuru yapan Berhan Şimşek daha sonra açıklamalarda bulundu. Sözlerine 4 şehit pilotun ailelerine başsağlığı diyerek başlayan Şimşek, aday adaylığı başvurusunda önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Şimşek, "Bu bir kontenjan aday adaylığı değil. Bu, arzu ettiğim ön seçime gireceğimi... Sayın İl Başkanıma bu bilgiye verdim, Sayın ilçe başkanı arkadaşlarımızla, tek tek kendilerini arayarak, önce hiç kimseye bilgi vermeden parti nezaketi gereği bu bilgileri paylaştım" dedi. Berhan Şimşek, Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu ifade ederek, "Önümüzde ki seçimde Türkiye hukukun üstünlüğüne inan insanlara, insan haklarına saygılı, özgürlükleri çoğaltan, kamu yönetimini saydamlaştıran bir ülke olacak ya da birilerinin elinde istedikleri gibi basa basa yok edecekleri bir ülke olacak. Onun için biz bu anlayışla yola çıkıyoruz. Ülkeye, barışı, özgürlüğü ve kardeşliği getirmemiz gerekiyor" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KENDİDİR"

Haberin Devamı

Şimşek, anayasanın ortadan kalktığı bir vaka yaşandığını belirterek, "Tek adam; istediğim gibi ben bu ülkeyi yönetim anlayışını taşıyan bir kimlik var. Cumhurbaşkanı olması, Kenan Evren gibi her yerde mitingeler ve pati propagandası yapıyor. Anayasanın 104. maddesi Sayın Cumhurbaşkanına Bakanlar kuruluna başkalık etme yetkisini verir. Ama 104. madde soyut bir maddedir ve açıklamaları 119, 120 ve 121. maddeler ani hüküm olarak şöyle diyor; olağan üstü hallerde yapabilir. Ekonomik kriz, afet, savaş...

Sayın Cumhurbaşkanı Bakanlar Kuruluna başkanlık edebilir. Türkiye'de böyle bir ekonomik kriz, savaş gözükmüyor ama Türkiye'de biz olağanüstü durum var. O da Recep Tayyip Erdoğan'ın kendidir" diye konuştu. "13 yıldan beri her gün ülkeyi bir düşman yaratarak yönettiler" diyen Şimşek, "Önce asker dedi, bürokrasi dedi, son bir düşman olarak da daha önce beraber olduğu bir grubu, bir yapıyı değerlendirmeye çalışıyor ve bizi kandırıyor. 13 yıldır bu halka, 'cambaza bak cambaza' diyor, cüzdanları götürüyor. Bizde bakıyoruz, halkımızda haklı olarak bakıyor. Bu süreci hepiniz bilmeniz gerekiyor. İnsanların hayatında 1 yıl, 5 yıl uzun zamandır, 10 yıl çok uzun zamandır. Ama devletlerin hayatında 10 yıllar kısadır" şeklinde konuştu.

"AKP'YE OY VERENLER DE MAĞDUR EDİLECEK"

Haberin Devamı

Berhan Şimşek, İç Güvenlik yasasıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Bu yasanın aslı 1980'li yıllarda bir Alman Hukukçu ortaya atmıştır. Bunun ilk uygulanması ise 2001. İkiz Kuleler olayından sonra Guantanamo'da ABD uygulamıştır. Bunun adı 'düşman ceza hukukudur'. Yani herkes düşmandır, makul suçludur, zanlıdır, makul şüphelidir. Amerika bunu uyguladı fakat Amerika Müslümanlara, muhacirlere uyguladı. Kendi Anglosaksonlarına uygulamadı. Herkesi potansiyel suçlu gördü. Bugün ABD'nin çıkardığı bu güvenlik yasası hala bir kimlik faşizmidir.

AKP kimliği taşıyanlar hariç, suçludur. Çevrildiğinde, 'gel buraya' diyecekler. AKP'ye oy verenler de mağdur edilecek. Sadece AKP kimliği taşıyorsa, birinci sınıf vatandaş kimliğindesin. Bu demokrasinin olması mümkün değil. Böyle bir demokrasi olmaz. Bu yeni Türkiye vs., içi boş, hamasetler. Bu arkadaşlar büyük bir korku salarak kendi süreçlerini de yaşatmak istiyorlar. Dün bir olay yaşandı, bir araştırma şirketi beyefendileri 35-39 arasında göstermiş. Hemen, polis yok, maliye müfettişleri bastılar. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Burada yaşayan arkadaşların hiç bir hukuki güvenliği yoktur" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"EVİMDE RAHATTIM AMA..."

Berhan Şimşek, 3 yıldır siyasetten uzak olduğunu dile getirerek, "Evimde rahattım ama aynaya bakıp şunu söyledim 'Berhan Şimşek, ülken rahatsızsa, senin rahatlığın para etmez kardeşim. Çıkacaksın elini, yüreğini taşın altına koyacaksın'. Bu ülkeyi barıştıracağız, birleştireceğiz, ürettireceğiz. Bu anlayış içerisinde tarihi bir vebaldir bizim dile getirmemiz gerekenler. Bu toprağın altında yatanlara borcumuz var bizim" dedi.

Gülseli KENARLI / DHA