Gündem Berk hakkında takipsizlik kararı

Berk hakkında takipsizlik kararı

Paylaş
Berk hakkında takipsizlik kararı

Erdoğan'ın 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Org. Berk'le ilgili olarak takipsizlik kararı verildi

Kemaliye Cumhuriyet Savcılığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kamu görevlisine hakaret’ ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Üçüncü Ordu eski Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’le ilgili olarak takipsizlik kararı verdi. Karara 15 gün içerisinde itiraz olursa, dosya bir üst mahkeme olan Tunceli Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Haberin Devamı

Erzincan’da irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla Ergenekon silahlı terör örgütünün lideri olmakla suçlanan ve son YAŞ kararı ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan Orgeneral Saldıray Berk’in “Başbakan’ın memleketi de sattığını biliyor musunuz?” dediği iddiası üzerine suç duyurusunda bulunulmuştu.

Orgeneral Berk, Üçüncü Ordu Komutanı iken 20 Mayıs 2008 günü PKK’lı teröristler tarafından 1993’te 33 kişinin katledildiği Kemaliye ilçesinin Başbağlar köyüne gitti. Burada vatandaşlarla sohbet ederken köy halkından biri, Orgeneral Saldıray Berk’in başbakana yönelik bu sözleri söylediğini iddia etti. İddianın internet sitelerinde yer alması üzerine 20 Temmuz 2010’da Başbakan Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin, Orgeneral Saldıray Berk hakkında ‘Kamu görevlisine hakaret’ ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Dosyanın gönderildiği Kemaliye Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel’in isteği üzerine geçen Ağustos ayında yazılı ifade veren Orgeneral Berk, “Başbağlar Köyü’ne gittiğim doğrudur. Ancak iddialarda yer alan konuşmalar olmamıştır. Helikopterim kalkış için hazırlanırken yanımda duran köy halkı ile bölücü terör örgütünün saldırıları hakkında sohbet ediyorduk. O sırada bazı köylüler yollarının yapılmadığından dert yandı. Ben de onlara iyi seçilmiş yöneticilerin her şeyin üstesinden gelebileceğini söyledim. Bunun dışında bir şey demedim. Bu haber maksatlıdır. Şahsıma zarar verilmek istenmektedir” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel, ayrıca Orgeneral Berk’in o gün beraberinde bulunan, daha sonra Edirne ve İstanbul’a atanan iki üst düzey komutanın da tanık olarak ifadesine başvurdu. Komutanların da benzer ifadeyi vermesi üzerine Savcı Ramazan Temel, 21 Ekim 2010 günü Orgeneral Saldıray Berk hakkında kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı aldı.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel, itiraz yolunun açık bulunduğunu belirterek “Karara 15 gün içerisinde itiraz olursa Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. İtiraz olmazsa dosya bu şekilde kapanacak” dedi.

Haberin Devamı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)