Siyaset 'Berk hakkındaki iddia bir sayfa'
Paylaş
'Berk hakkındaki iddia bir sayfa'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Erzincan davasında terör örgütü üyesi olmakla suçlanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e neden kefil olduğunu anlattı

‘ÇOK İYİ BİLİRİZ’

Haberin Devamı

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın Erzincan’da uygulamaya konulduğu iddiasıyla açılan davada ‘1 numaralı zanlı’ olarak 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk gösteriliyor.

Orgeneral Saldıray Berk’e yönelik suçlamalar arasında ‘Art niyetle Alevi köylerine yardım yaptı’ iddiası da bulunuyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Biz çok iyi biliriz, tanırız. Burada bir yanlışlık olduğuna eminiz” diyerek Saldıray Berk’e destek olmuştu.

‘BİR KERE DAHA OKUSUNLAR’

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, önceki gün Vatan gazetesinde Ruhat Mengi’ye verdiği ropörtajında, Org. Berk’e neden kefil olduklarını şu sözlerle anlattı: “3. Ordu Komutanı’yla ilgili bir iddia var ki fevkalade vahim. Görevde olan bir ordu komutanı, terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor. İddianame 61 sayfa. Orgeneral Berk ile ilgili iddialar 61 sayfalık iddianamenin kaç sayfasını teşkil ediyor biliyor musunuz? Çeşitli yerlerde geçiyor ama Ordu Komutanı’yla ilgili esas iddialar 1 sayfa. Şimdi lütfen bu konuda yorum ve değerlendirme yapanlar bu 1 sayfayı bir kere okusunlar.”

Haberin Devamı

‘İDDİALAR ÇOK ÇİRKİN’

Org. İlker Başbuğ, iddianamede Org. Berk’in Alevi köylerine ziyaretinin bir suç olarak kabul edildiğine de dikkati çekerek, “Alevi köylerine ziyareti bir suçlama olarak ifade ediliyor. Bu aslında çok çirkin, yani nereye koyacağız bunu ayrı bir olay” dedi.

Org. Başbuğ, 28 Ocak’ta Org. Berk’in emriyle Erzincan-Üzümlü arasında bir gösteri yürüyüşü düzenlendiği iddiasına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Bakın, belgelere baktığımız zaman 28 Ocak günü yapılan bu yürüyüşün emrini Ordu Komutanı 15 Ocak’ta vermiş! Herhalde Ordu Komutanı müneccim değildi. Yani bu kadar da olmaz.”