Gündem Berk ve Cihaner duruşması 4 Mayıs'ta

Berk ve Cihaner duruşması 4 Mayıs'ta

Paylaş
Berk ve Cihaner duruşması 4 Mayıs'ta

Ergenekon'un '1 numaralı zanlısı' denilen Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner 4 Mayıs'ta duruşmaya çıkacak

Erzincan'da irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla haklarında Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmaktan dava açılan Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 şüpheli 4 Mayıs'ta ilk duruşmaya çıkacak.

Haberin Devamı

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamenin Erzurum Özel yetkili İkinci Ağır ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından mahkemenin başlama tarihi de belli oldu. Özel Yetkili İkinci Ağır ceza Mahkemesinde saat 09.30'da yapılacak ilk duruşmaya, şimdiye kadar ifadesi alınmayan ve örgüt lideri olarak suçlanan Orgeneral Saldıray Berk'in de katılması bekleniyor.

Erzincan Ergenekon silahlı terör örgütü davasında Başsavcı İlhan Cihaner'le birlikte Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Jandarma Binbaşı Nedim Ersan, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir, Atsubaylar Şenol Bozkurt, Murat Yıldız, Orhan Esirger, MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce olmak üzere 10 kişi tutuklu bulunuyor.

Haberin Devamı

Orgeneral Saldıray Berk ile birlikte Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Astsubay Ahmet Saraçlar, Av bayisi Yaşar Baş ise tutuksuz olarak Özel Yetkili Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde yargıç karşısına çıkacak.

Orgeneral Berk ve 13 kişi hakında 7.5 ile 15 yıl, Başsavcı Cihaner hakkında ise 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

DHA