Spor Berkay, NBA ofisine başvurdu

Berkay, NBA ofisine başvurdu

Paylaş
Berkay, NBA ofisine başvurdu

Beko Basketbol Ligi'nde sezonu TED Ankara Kolejliler'de kiralık geçiren Berkay Candan, seçmeler için menajeri aracılığıyla NBA ofisine başvurdu.

Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1993 yılında doğduğunu ve seneye seçmeler için son şansı olduğu belirterek, "Menajerim seçmeler için NBA ofisine başvurdu. Amerikan Üniversitelerarası Spor Federasyonu’nda (NCAA) oynayanlar dışında böyle bir sistem uygulanıyor. Oradaki antrenörler de başvuran oyuncuları takibe alıyor. Başvurumuzu yaptık, neler olacağını göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

adidas’ın, Avrupa ülkelerinde forma giyen genç oyuncular için yaz döneminde bir turnuva düzenleyeceğini ve kendisinin de orada yer alacağını ifade eden Candan, başarılı bir performans sergilemek için elinden geleni yapacağını söyledi.

"Gelecek sezonla ilgili durumum henüz netlik kazanmadı"

Berkay Candan, Fenerbahçe Ülker’in oyuncusu olduğunu, TED Ankara Kolejliler’de kiralık oynadığını hatırlatarak, sarı-lacivertli takımın play-off mücadelesinin devam etmesi nedeniyle gelecek sezonla ilgili durumunun henüz netlik kazanmadığını vurguladı.
Genç oyuncu, Fenerbahçe Ülker’in kendisiyle ilgili düşüncesini bilmediğini ve bu nedenle gelecek sezonun planını yapamadığını anlatarak, "İki sene daha sözleşmem var. Obradovic, Avrupa’nın en önemli antrenörlerinden biri ve genç oyunculara da değer veren bir isim. Sonuçta her şey kendi performansımla ilgili. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Takım olarak iyi bir sezon geçirdik"

Berkay Candan, TED Ankara Kolejliler’in geçen sezonu başarılı bir şekilde tamamladığına inandığını dile getirdi.

Başkent ekibinin Avrupa Kupası’nda son 8 takım arasına kaldığını ve bunun küçümsenmeyecek bir başarı olduğuna dikkati çeken Candan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beko Basketbol Ligi’nde geçirdiği ikinci sezonda Avrupa’da başarı yakalamak benim için çok değerli. Kendi performansımı da başarılı buluyorum. Bunu önemli süreler alarak başardım. Hem antrenörümüz Ercüment Sunter ve teknik ekibin, hem de takım arkadaşlarımın üzerimdeki emeği çok büyük. Takım olarak sezonun ilk yarısını başarılı bir şekilde tamamladık. Beko Basketbol Ligi ile Avrupa Kupası maçlarını bir arada götürmek kolay değildi. Yoğun maç trafiği ve yolculuklar bizi oldukça yordu. Özellikle Royal Halı Gaziantep ve Uşak Sportif maçlarını 15 sayıdan verdik. Eğer o maçları kazansaydık, belki de moral olarak çok daha üst seviyede olacaktık. Takımda herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Bu da takım olmayı sağlıyor ve başarı geliyor."