Gündem Berkin dosyasındaki tüm polisler tayin edildi

Berkin dosyasındaki tüm polisler tayin edildi

Paylaş
Berkin dosyasındaki tüm polisler tayin edildi

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada adı geçen tüm polislerin, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinin ardından gizlilik içinde tayin edildikleri ortaya çıktı

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan ve savcıyı şehit eden iki yasa dışı terör örgütü üyesi 8 saat süren müzakereler sırasında soruşturma dosyasında yer alan bazı bilgileri sosyal medyadan paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Milliyet gazetesinden Damla Güler'in haberine göre, soruşturma dosyasında ismi geçen polislere ait bilgilerin internette yayınlanmasının ardından, dosyadaki tüm polisler farklı illere tayin edildi.

Bu polislerin DHKP-C tarafından hedef alınması ihtimali nedeniyle harekete geçen İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tayin işlemlerini hızlı bir şekilde başlattı ve polisler farklı illere gönderildi. Aileleri ile birlikte koruma altına alınan polislerin tayin ve taşınma işlemleri büyük gizlilik içinde yapıldı. Polislerin ve ailelerin gittiği illerde koruma ve gözlem altında tutulacağı öğrenildi.