Gündem Berkin Elvan 4. kez ameliyat masasında

Berkin Elvan 4. kez ameliyat masasında

Paylaş
Berkin Elvan 4. kez ameliyat masasında

Başından gaz bombasıyla vurulan ve 150 günü aşkın süredir yoğun bakımda olan 14 yaşındaki Berkin Elvan bu sabah dördüncü kez ameliyata alındı

16 Haziran’da evden ekmek almaya çıktığı sırada gaz bombası fişeğiyle vurulan Elvan, aynı gün iki ayrı ameliyat geçirmişti. 16 Haziran’dan sonra ilk kez 8 Kasım’da yaklaşık bir saat süren başka bir operasyon geçirdi. 8 Kasım sabahı ve dün yeniden çekilen tomografi sonuçlarına göre bu sabah tekrar ameliyata alınması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Okmeydanı’nda Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde polis saldırısında başının arkasından yaralanan Elvan hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmişti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan Elvan beyin kanaması geçirdi. Avukat Evrim Deniz Karatana, hastanedeki polisin Elvan’ın giysilerine el koyduğunu, delil niteliği taşıyan giysileri geri almak için çabaladıklarını belirtti. Giysiler Elvan'ın ailesine geri verildi.

Avukat Karatana suç duyurusunda, polislerin “işkence ve insan öldürmeye teşebbüs suçu işlediğini, bu suçlamalarla soruşturma yürütülmesi gerektiği” belirtmişti. 25 Haziran’da yapılan suç duyurusunu işleme koyan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu suçlamayı dikkate almadı.

Haberin Devamı

Savcılık, suçlamayı Türk Ceza Kanunu’nun 256/1. maddesi uyarınca “zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması” olarak değiştirdi.