Gündem Berkin Elvan heykeli onarıldı

Berkin Elvan heykeli onarıldı

Paylaş
Berkin Elvan heykeli onarıldı

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilen Berkin Elvan heykeli onarıldı

Gezi olaylarında başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanıp, ardından hastanede yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın birinci ölüm yıl dönümünde, Güzelbahçe Yaka Mahallesi’nde yaptırılan kendi adını taşıyan parkın içindeki Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce başına taşla vurularak tahrip edildi.

Haberin Devamı

Büyük tepki çeken olayın ardından pek çok heykeltıraş Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi arayarak heykelin tamiri veya yeniden yapılması konusunda yardım teklif etti. Heykeltıraşlara teşekkür eden Başkan İnce, Berkin Elvan heykelini yapan Cumhur Ata Türk’ü Güzelbahçe’ye çağırarak, heykeli onarmasını istedi. Heykeltıraş, bir gün boyunca uğraştı ve başı kırılan heykeli onardı.

Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Karanlıktan beslenen, karanlıktan güç alan IŞİD kafalı kişiler 100 defa da bu heykeli kırsalar, biz 101. defa yine yapacağız ve yerine koyacağız. Ki dedi.

DHA