Gündem Berkin'in katillerine bir adım

Berkin'in katillerine bir adım

Paylaş
Berkin'in katillerine bir adım

İstanbul Okmeydanı'nda Berkin Elvan'a biber gazı atan 3 polisin eşkali belirlendi. Emniyet bu kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi için 21 polisin fotoğraflarını ve açık kimliklerini savcılığa gönderdi

Berkin Elvan (15), Gezi olayları sırasında 16 Haziran 2013’te İstanbul Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya girmiş 269 gün sonra ölmüştü. Neredeyse 2 yıldır sürdürülen soruşturmada sona yaklaşıldı.

Haberin Devamı

EMNİYET'TEN İSTEDİ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Ulusal Kriminal Büro’nun fotoğraflar üzerinden yaptığı incelemede 3 şüpheli polisin eşkalini tespit ettiğini ancak bu polislerin açık kimliklerinin tespit edilemediğini belirterek Emniyet’e yazı yazdı. Emniyet de olay günü bölgede görevli 21 polisin açık kimliklerini ve çeşitli açılardan çekilmiş fotoğraflarını savcılığa gönderdi.

3 KİŞİLİK TİM

Savcı Kiraz 3 polisin belirlenmesi için 21 polisin fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü’ne yolladı. Yapılan inceleme sonunda biber gazı silahını kullanan 2 polis ile ve mühimmatçı olarak görev yapan polis tespit edilecek.

DHA