Dünya Berlusconi'den İran'a rest

Berlusconi'den İran'a rest

Paylaş
Berlusconi'den İran'a rest

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi resmi ziyarette bulunduğu İsrail'de, çarpıcı açıklamalarına bir yenisini ekledi

Ziyaretinin ilk gününde İsrail'i AB üyesi olarak görmek istediğini dile getiren Başbakan Berlusconi, İsrail-İtalya zirvesinin ikinci gününde de konuk olduğu ülkeyi mutlu edecek açıklamalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Kudüs'te, İtalya ve İsrail kabine temsilcileri arasında gerçekleşen toplantı sırasında İran'a çatan Berlusconi, “Temel sorun İsrail'in güvenliği. Şu anda daha fazla çünkü nükleer bomba hazırlayan bir ülke var. Öyle bir ülke ki, lideri geçmişteki kötü bir karakteri hatırlatıyorö dedi.

Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada ise Berlusconi'nin İran Devlet Başkanı Ahmedinecad ile faşist lider Hitler'i karşılaştırarak, “İyi bakmalıyız, halihazırda tarihte benzer bir çılgın vardı” dediği iddia edildi.

Berlusconi, düzenlediği basın toplantısında da İran'la ilgili açıklamalarını sürdürdü. Başbakan Berlusconi, “İran'ın ilan ettiği proje nükleer silaha dönüşebilir. Tüm dünya devletleri bunu azami dikkatle göz önünde tutmalı.Bunu sağlamak ve projenin durdurulması için elimden geleni yapacağım dedi.

Haberin Devamı

Berlusconi ayrıca, “Bizim görevimiz İran’da muhalefete destek vermek. Hiç kimsenin istemediği bir savaş aşamasına gelinmemesini umuyorum” diye konuştu.

“Filistin konusunda genel bir anlaşmaya varılmalı. Halihazırda bir Marshall planı hazırladık, Sicilya'da Erice’de mutabakat sağlanabilir" diyen Berlusconi sözlerini ” İsrail her koşulda batılı ve Avrupalı bir ülkedir. İnanıyorum ki İsrail'i AB üyesi yapmanın zamanı geldi. Bu İsraillileirn tüm korkularını durdurabilir. Böylece, kimse İsrail'e zarar veremez” şeklinde sona erdirdi.