Ekonomi Bernanke yeniden FED Başkanı

Bernanke yeniden FED Başkanı

Paylaş
Bernanke yeniden FED Başkanı

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, aynı göreve ikinci dönem için de seçildi

Senato tarafından 30’a karşı 70 oyla seçilen Bernanke, destekçilerinin muhalefeti kırmak için aradığı oy sayısından daha fazlasını almış oldu. Bernanke’ye, 11 Demokrat, bir bağımsız, 18 Cumhuriyetçi karşı oy kullandı.

Yine de tarihte "ilk defa bu kadar muhalif oyla seçilen" Merkez Bankası Başkanı olan Bernanke, görevini bir dört yıl daha sürdürecek. Bernanke’ye, 84’e karşı 16 oyla en yakın muhalif oyu, 1983 yılında ciddi ekonomik durgunluğun ardından bu göreve ikinci kez seçilen Paul Volcker’s almıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama da Senato’nun seçiminden memnuniyet duyduğunu ve Bernanke ile tekrar çalışmayı dört gözle beklediğini bildirdi.

Obama, "Bernanke, bir neslin, en kötü ekonomik durgunluğun sonuçlarıyla yüzleşmeye devam ettiği bir dönemde, finansal ve ekonomik krizin ortasında akıllı ve istikrarlı liderlik gösteriyor" ifadesini kullandı. Bazı senatörler ise Bernanke’yi krize karşı yavaş tepki gösterdiği gerekçesiyle eleştiriyor ve politikalarının "karmaşa tohumları ektiği"ni savunuyor.

Haberin Devamı