Gündem Besiciler biber gazıyla tanıştı

Besiciler biber gazıyla tanıştı

Paylaş
Besiciler biber gazıyla tanıştı

Gaziantep'te küçükbaş hayvan üreticileri, belediye binasına zorla girmek isteyince polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 150 küçükbaş hayvan üreticisi, şehir merkezindeki ahırların şehir dışına taşınması için yapılan yeni ahırların tamamının hazır olmamasına tepki gösterdi.

Yer tahsis edilenlerin kura ile belirlendiğini, yeni yapılan yere taşınmaları için 4- 5 ayın gerekli olduğunu belirten besiciler konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmek için belediyeye girmek isteyince polis biber gazıyla müdahale etti.

Bu sırada belediye önüne gelen Gaziantep Et ve Süt üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat ile yönetim kurulu üyeleri de kızgın besicileri sakinleştirmeye çalıştı.

ÖNCE İSTİFA SONRA 'EN BÜYÜK BAŞKAN'

Besicilerin slogan atarak Belediye Başkanı AK Parti'li Asım Güzelbey’i ve Başkan Polat'ı istifaya davet etmeleri üzerine Dernek Başkanı Mevlüt Polat ve yanındaki heyetin yetkililerle görüşmesine izin verildi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Polat, “Görüştüğümüz Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, bize gerekli süreyi verdi” dedi.

Polat ve yönetim kurulu üyelerini 10 dakika önce istifaya davet eden besiciler, bu kez ‘En büyük başkan bizim başkan’ diye slogan atarak alkış yağmuruna tuttu. Kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Mehmet BULUT/GAZİANTEP (DHA)