Gündem Beşikdüzü Belediye Başkanı: Teleferik bir yerlerine mi batmış

Beşikdüzü Belediye Başkanı: Teleferik bir yerlerine mi batmış

Paylaş
Beşikdüzü Belediye Başkanı: Teleferik bir yerlerine mi batmış

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketi sonrasında teleferik projesi nedeniyle eleştirilen Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, "Bu proje eskiden beri olan bir proje. Turizme önemli bir katkısı olacak bu projeyi yapacağız. Teleferik bir yerlerini mi batmış? Sel ile teleferiğin ne alakası var?" dedi

İlçede 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel ve heyelan afetinin ardından oluşan çamur, balçık ve hafriyatın temizlenmesi için başlatılan çalışmalara bugün de devam edildi. İş makineleriyle sürdürülen çalışmaları izleyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bir an önce normal yaşama dönmek istediklerini söyledi.

Başkan Bıçakçıoğlu, 4 günden bu yana ilçeyi temizlemeye çalıştıklarını belirterek, "Maalesef çok geniş alana yayıldı. Hala daha giremediğimiz ara sokaklar var. Çalışmaları sürdürüyoruz. Akşam yağmur yağdı, çamur ve balçık tekrar yayıldı. Temizlik ve zarar-ziyan tespiti çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

'BİR HİKAYEM, SENARYOM VAR. BUNU BEN YAZMIŞIM, BU OYUNU OYNAYACAĞIM'

Başkan Bıçakçıoğlu, teleferik projesi nedeniyle eleştiriler yönetilmesini kabul etmeyeceğini, projelerini kafasında oluşturduğunu, ne yapacağımı düşünerek buraya geldiğini bildirirken, "Yapmak istediklerim, hayallerim var. Benim bir hikayem, senaryom var. Bunu ben yazmışım ve bu oyunu oynayacağım. Kim eleştirirse eleştirsin. Beşikdüzü’ne teleferik yapılacak, buraya 5 yıldızlı otel yapılacak. Ben günü kurtarma peşinde değilim. Vız gelir, tırıs gider. Bir dönem belediye başkanlığı için geldim. ‘Allah önümü açık etsin’ diyorum. Bu proje eskiden beri olan bir proje. Turizme önemli bir katkısı olacak bu projeyi yapacağız. Teleferik bir yerlerini mi batmış? Sel ile teleferiğin ne alakası var?" dedi.

'İNŞALLAH NORMAL HAYATA DÖNERİZ'

Yöre sakinlerinden Hüseyin Öztürk de, büyük bir felaket ile karşılaşacaklarını anlatırken, "Çok şükür iyiyiz. Boyun eğmekten başka ne gelir elimizden? Yavaş yavaş temizlenerek hayat normale döner inşallah. Bu hükümet kuvvetli, hallederler. Yeter ki can sağlığı olsun" dedi. İşyeri sahibi Erhan Çatalbaş da, selin ardından zarar gören işyerine hala daha ulaşamadığını dile getirdi,

"Sokağımızda kanal hala daha açılmadı. 4 gündür dükkƒanıma giremiyorum. Çalışıyorlar ama durum ortada. Dördüncü günde iş yerimizde ne kadar hasar olduğunu bile bilmiyoruz. Dükkƒn su ve çamur içinde. Ne varsa gitti. Mağduruz" diyerek yardım edilmesini istedi.

DERE YATAKLARI DARALTILDI İDDİASI

Mustafa Sağlam da, dere yataklarının daraltılmasının faciaya neden olduğunu öne sürdü, eski belediye başkanlarından hiçbirine hakkını helal etmediğini kaydederek, "İlçede dere yatakları çevresine kim ruhsat verdi? Bu dere yatağının yeri nasıl değiştirildi de çarşının içine girmesine kim izin verdi? 4-5 metrelik genişliği olan dere yatakları 2 metreye kadar düştü. Bu nasıl iştir? Bunlar lütfen araştırılsın. Burada parmağı olan herkes suçludur" diye konuştu.

Fatih TURAN-Osman ŞİŞKO / DHA