Spor Beşiktaş: 2 Bursaspor: 1

Beşiktaş: 2 Bursaspor: 1

Paylaş
Beşiktaş: 2 Bursaspor: 1

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında sahasında ağırladığı Bursaspor'u, Cenk Tosun'un penaltıdan bulduğu iki golle devirdi. Bursaspor'un tek golü ise Emre Taşdemir'den geldi

BEŞİKTAŞ: 2 BURSASPOR: 1


BEŞİKTAŞ RAHAT BİR NEFES ALDI


Beşiktaş, Bursaspor'u 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Bursaspor maçı geçtiğimiz hafta Kadıköy'de yaşanan puan kaybı, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e kaybedilen 6-0'lık maç sonrası Kara Kartallar için kritik önem taşıyordu.

MAÇIN ÖZETİ:

90. Dk: Maç bitiyor. Beşiktaş sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 32'ye yükseltti.

90. Dk:
Bursasporlu Sercan Yıldırım, hakem Bülent Yıldırım'a yedek kulübesinden tepki gösterdi. Bu tepki üzerine maçın hakemi Bülent Yıldırım Sercan Yıldırım'ı kırmızı kartla cezalandırdı.

90. Dk GOL: Beşiktaş ceza sahası içindeki karambolde topa dokunan Emre Taşdemir skoru 2-1'e getirdi.

88. Dk:
Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Cenk Tosun, oyundan çıkarken yerine Ömer Şişmanoğlu girdi

81. Dk: Harun Tekin, yine inanılmaz bir pozisyonu çıkarttı! Altıpas içinde yaşanan karambolde Harun, önce Cenk'in sonra da Aboubakar'ın şutunu kurtardı.

80. Dk: Beşiktaş. üst üste iki net pozisyondan yararlanamadı. Önce Aboubakar, sonra Oğuzhan'ın kısa mesafeden sert vuruşlarını Harun Tekin çıkardı.

72. Dk: Beşiktaş Cenk Tosun ile hızlı bir şekilde atağa çıktı ancak Oğuzhan, ceza sahası içinde topu kaybetti.

69. Dk: Oğuzhan Özyakup, sol kanattan serbest atışı kullandı ancak topa kiıktı.

Dk. 65 GOL : Beşiktaş maçtaki ikinci penaltısını kazandı. İlk penaltıda olduğu gibi topun başına Cenk geçti. Kaleci Harun doğru köşeyi tahmin etmesine rağmen topu çıkaramadı ve skor 2-0 oldu.

Dk. 59:
Beşiktaş ikinci yarıda rakip kaleye etkili gelmeye başladı. Sol kanattan Adriano'nun yaptığı ortaya Cenk ceza sahası içinde vurdu. Çok etkili bir vuruş olmadı ve top yandan auta çıktı.

Dk. 56: Bursaspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Joshua John ve Yonathan Del Valle oyundan çıkarken Emre Taşdemir ve Tomas Necid oyuna girdi.

Dk. 52 GOL : Beşiktaş, ceza sahası içerisinde Gökhan Gönül'ün düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Cenk Tosun takımını 1-0 öne geçirdi.

Dk. 46:
Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Giren oyuncu Tolgay Arslan çıkan oyuncu Olcay Şahan.

İLK YARI SKORU BEŞİKTAŞ: 0 BURSASPOR: 0

Dk. 45:
Marcelo ile kaleci Harun arasında yaşanan ikili mücadele sonrası maçta tansiyon yükseldi. Bursaspor kalecisi Harun Tekin ve Beşiktaşlı Marcelo sarı kart gördü.



Dk. 44: Bursaspor Batalla ile golü buldu ancak yan hakem bayrağı kaldırdı, ofsayt.

Dk. 43: Beşiktaş özellikle ilk yarının ortasından sonra rakip kalede daha çok göründü. Bursaspor ise hızlı ataklarla gol arıyor.

Dk. 42: Beşiktaş, Olcay ile tehlikeli geldi. Ceza sahası içerisinde Olcay'ın vuruşu kaleye paralel olarak dışarı çıktı.

Dk. 39: Bu kez Bursaspor'dan Merter, Gökhan Gönül'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Dk. 36: Necip'in pasında Aboubakar ceza sahası içinde topla buluştu ancak defans araya girerek topu kornere gönderdi.

Dk. 35: Maçtaki ilk kart Necip Uysal'a çıktı. Necip rakibine yaptığı faul sonrası Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Dk. 29: Bursaspor sağ nakattan tehlikeli geldi. Araya giren Necip topu kornere yolladı. Bursaspor korneri kullandı ancak top kaleci Fabri'de kaldı.

Dk. 27: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Aboubakar ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Aboubakar'ın şutu kaleci Harun'u geçti ancak Bursaspor defansı tam zamanında araya girerek golü engelledi.



Dk. 22: Bursaspor çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Batalla, ceza sahası içindeki Deniz Yılmaz'a topu indirdi ancak Deniz'in vuruşu üstten auta gitti.

Dk. 17: Beşiktaş, Aboubakar'ın top kayıpları nedeniyle hem hücumda hem de defansta sıkıntılar yaşıyor.

Dk. 14: Bursaspor, Beşiktaş'a göre daha kısa paslarla etkili olmaya çalışıyor. Batalla ve John şuana kadar Bursaspor hücumlarını şekillendiren isimler.

Dk. 12: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Olcay Şahan'ın ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruş az farkla yandan dışarı çıktı.

Dk. 8: Bu kez de Bursaspor etkili geldi. Bursaspor hızlı atağında Batalla ceza sahasına girmeden şutunu çekti ama top Marcelo'ya çarptı ve Beşiktaş defansı topu uzaklaştırdı.

Dk. 7: Beşiktaş yine uzun pasla çıktı. Oğuzhan, Aboubakar'ı kaçırdı ancak top Harun'da kaldı.

Dk. 5: Olcay, Necip'in pasıyla topla buluştu. Oğuzhan'ın ceza sahasına doldurduğu top kaleci Harun'da kaldı.

Dk. 3: Bursaspor etkili geldi. John'un vuruşu üstten auta çıktı.

Dk. 2: Maça her iki takımda kontrollü başladı. Bursaspor, Beşiktaş'a göre rakip yarı sahada daha çok görülüyor.

İŞTE İKİ TAKIMIN İLK 11'İ:


Beşiktaş:

Fabri, Adriano, Tosic, Gökhan Gönül, Necip, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Aboubakar, Cenk Tosun

Bursaspor:

Harun, Erdem, Ertuğrul, İsmail, Aziz Behich, Merter, Jorqueara, Del Valle, Josua, Batalla, Deniz Yılmaz


Beşiktaş ile Bursaspor 95. randevuda bu akşam kozlarını paylaşıyor. İki takım arasında geride kalan lig maçlarında Beşiktaş'ın galibiyet sayısında 42-16, gol sayısında da 127-84 üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 12 maçtan 10'unu kazandı, birinde berabere kaldı, sadece bir kez yenildi. İstanbul'da yapılan 45 maçın 25'ini Beşiktaş, 4'ünü Bursaspor kazandı.

Beşiktaş ile Bursaspor, ligde bu akşam 95. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi'nde mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan 94 lig maçından 42'sini Beşiktaş, 16'sını Bursaspor kazandı, 36 maç da berabere sonuçlandı. Rekabetteki son 6 maçı kazanan siyah-beyazlıların ligdeki 127 golüne, yeşil-beyazlılar 84 golle karşılık verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. İkinci yarıda, 11 Nisan 2016 tarihinde yapılan Vodafone Arena'nın açılış maçından da siyah-beyazlılar 3-2 üstün ayrıldı.


İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABETTEN İLGİNÇ NOTLAR



Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan ilk 14 lig maçından tam 12 tanesi berabere sonuçlandı. İki takım arasında 1967-1968 ile 1973-1974 sezonları arasındaki ilk 14 lig maçında taraflar birer galibiyet alabildi, diğerlerinde skor olarak birbirlerine üstünlük kuramadı. Bursaspor, 9 Kasım 1997'de evinde 2-1 kazandığı maçın ardından, üst üste 14 lig maçında Beşiktaş'ı yenemedi. Yeşil-beyazlı ekip bu süre içinde sadece 4 beraberlik alırken, 10 kez mağlup oldu, galibiyet hasretine 13 Mayıs 2007'de evinde 3-0'lık sonuçla son verdi. Beşiktaş ise Bursaspor'a karşı lig tarihinde ilk galibiyetini ancak rekabetteki 9. randevuda alabildi. İki takım arasındaki ilk 8 maçtan 7'si berabere bitti, birini Bursaspor kazandı, siyah-beyazlılar, rakibi karşısında ancak 9. buluşmada galip gelebildi.


Haberin Devamı