Spor Beşiktaş 91 - 84 Fenerbahçe

Beşiktaş 91 - 84 Fenerbahçe

Paylaş
Beşiktaş 91 - 84 Fenerbahçe

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 21. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 91-84 yendi.

Bu sonuçla ligde üst üste üçüncü maçını kazanan siyah-beyazlılar, ligin ilk yarısında 78-77 yendiği rakibine rövanşı da vermemiş oldu. Sarı-lacivertliler ise ligde beş maç aradan sonra kaybetti. Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 3 dakikası 9-9’luk eşitlikle geçilirken, bu bölümden sonra Zellous, Birsel ve Tuğçe ile sayılar bulan Fenerbahçe, 7. dakikada farkı 8 sayıya kadar (14-22) çıkardı. Periyodun kalan dakikalarında özellikle Morrison’ın sayılarıyla farkı azaltan ve çeyreğin son dakikası içinde Hooper’ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle skora 26-26’lık dengeyi getiren Beşiktaş karşısında Fenerbahçe, Bibrzycka’nın son saniyelerdeki 3 sayılık basketiyle ilk periyodu 29-26 önde tamamladı.

İkinci periyoda Morrison’ın basketiyle başlayan siyah-beyazlılar, basit top kayıpları yapan sarı-lacivertliler karşısında özellikle Eldebrink ve Morrison’ın sayılarıyla 11-0’lık bir seri yakaladı ve 16. dakikayı 41-35 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde Zellous’la sayılar bulan Fenerbahçe’ye, Eldebrink ve Morrison’la karşılık veren Beşiktaş, soyunma odasına 52-43 önde gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta siyah-beyazlılar, 23. dakika içinde Eldebrink’in üç sayılık basketiyle skoru 57-47’ye getirdi ve farkı çift hanelere çıkardı. Birsel, Bibrzycka ve Zellous’la farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe karşısında Kulichova, Eldebrink, Hooper ve Begüm’ün sayılarıyla aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Beşiktaş, üçüncü periyodu 74-61 önde tamamladı.

Son periyoda Charles ve Tuğçe’nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe’ye, Gülşah, Eldebrink ve Kulichova’yla karşılık veren Beşiktaş, 33. dakikayı 81-69 önde geçti. İlerleyen bölümde Charles, Zellous ve Hollingsworth’ün sayılarıyla 8-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe, bitime 1 dakika 50 saniye kala farkı 6 sayıya kadar (83-77) indirdi. Kalan bölümde Eldebrink önderliğinde hata yapmayan ve farkı korumayı başaran Beşiktaş, sahadan 91-84 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlılarda 27 sayıyla oynayan Eldebrink, maçın en skorer ismi oldu. Morrison 18 sayı, 8 ribaunt, Kulichova da 15 sayı ve 10 ribauntla galibiyete katkıda bulundu. Sarı-lacivertlilerde ise 22 sayıyla oynayan Zellous’un çabaları yenilgiyi engellemeye yetmedi.

AA

Haberin Devamı