Spor Beşiktaş 'amatör'ün lideri

Beşiktaş 'amatör'ün lideri

Paylaş
Beşiktaş 'amatör'ün lideri

Turkcell Süper Lig'de yer alan 17 kulüpte 25 farklı spor branşında faaliyet sürerken, Beşiktaş, 12 farklı spor branşıyla bünyesinde en çok spor dalını barındıran kulüp

Siyah-beyazlı kulüp, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, kürek, cimnastik, masa tenisi ve satranç branşlarında faaliyet yürütüyor. Beşiktaş ayrıca, 4 takım sporunu da bünyesinde bulunduran tek kulüp olma unvanına sahip.

Beşiktaş, özellikle erkek hentbol takımıyla, ligde ve Avrupa kupalarında elde ettiği başarılar sonucunda bu branşın söz sahibi kulüpleri arasında yer alıyor.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR İKİNCİ SIRADA

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise, ligde Beşiktaş’ın ardından bünyesinde en fazla spor branşını barındıran ikinci kulüp olma özelliğini taşıyor. Turuncu-lacivertli kulüp, voleybol ve basketbol gibi takım sporlarının yanı sıra güreş, karate, tekvando, judo, masa tenisi, atletizm ve izcilikte boy gösteriyor.

Fenerbahçe de söz konusu değerlendirmede 8 farklı spor branşıyla üçüncü sırada yer alıyor. Voleybol, basketbol, yelken, yüzme, atletizm, masa tenisi, kürek, boks branşlarında faaliyetlerini sürdüren Sarı-lacivertli kulüp, özellikle atletizm, basketbol ve voleybolda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.

AMATÖR BRANŞ FAKİRLERİ

Turkcell Süper Lig kulüplerinden Antalyaspor ve Gaziantepspor futbol dışında sadece bir spor branşında faaliyetlerine devam ediyor. Antalyaspor masa tenisinde boy gösterirken, Gaziantepspor bilardo branşında faaliyetlerini sürdürüyor.

Turkcell Süper Lig kulüplerinden Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Kayserispor, Manisaspor ve Sivasspor’da futbolun dışında hiçbir spor branşının bulunmaması dikkati çekiyor.

Galatasaray: Binicilik, judo, briç, atletizm, su sporları, basketbol, voleybol.
Bursaspor: Voleybol, yüzme, tenis, masa tenisi, atletizm, badminton.
Denizlispor: Basketbol, voleybol, yüzme, cimnastik, masa tenisi, buz pateni
Trabzonspor: Yüzme, basketbol, judo, atıcılık
Gençlerbirliği: Atletizm, basketbol, masa tenisi, yüzme, bocce bowling ve dart.

Haberin Devamı