Gündem Beşiktaş Belediyesi'ne müfettiş gitti! Belediye Başkanı'ndan flaş açıklama

Beşiktaş Belediyesi'ne müfettiş gitti! Belediye Başkanı'ndan flaş açıklama

Paylaş
Beşiktaş Belediyesi'ne müfettiş gitti! Belediye Başkanı'ndan flaş açıklama

Ataşehir Belediyesi'ndeki görevden alma sonrasında 6 CHP'li belediyeye daha, İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderildiği ortaya çıktı. Bunlar arasında Beşiktaş ve Şişli belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı son gelişmeler hakkında açıklama yaptı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasının ardından CHP’li belediyelerle ilgili sıcaklar gelişmeler üst üste yaşanmaya devam ediyor. İlgezdi’nin görevden alınmasının ardından İstanbul’daki CHP’li Beşiktaş ve Şişli belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne müfettiş gönderildiği ortaya çıkmıştı.

SIRADA 6 BELEDİYE VAR DENİLİYORDU...


İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevinden uzaklaştırması ardından gözler, diğer CHP'li belediyelere çevrildi. İçişleri Bakanlığı’nın diğer, belediyeler konusunda da düğmeye bastığı ortaya çıktı.


CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı


İçişleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan belediyeler arasında; İstanbul'daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Bakanlık, tespit edilen belediyelere iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi. Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı.


DANIŞTAY KARARI: BÖYLE SORUŞTURMA OLMAZ


19 Mayıs kutlamalarından bir gün önce İçişleri Bakanlığı Beşiktaş Belediye Başkanlığı hakkında 19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle soruşturma başlatmıştı.


CHP lideri Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi için Ataşehir'de halka seslendi


İstanbul Valiliği, Beşiktaş Belediyesi'nin 19 Mayıs kutlamalarına "güvenlik gerekçesiyle" izin vermemiş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, konu ile ilgili gazetelere ilan vermişti. Battal İlgezi’nin ardından da Tüm gözler Beşiktaş Belediyesi’ne ve Başkan Murat Hazinedar’a çevrilmişti. İşte tüm bu gelişmeler yaşanırken Danıştay’ın Beşiktaş Belediyesi’ne açılan 19 Mayıs soruşturması ile ilgili çok çarpıcı bir karar verdiği ortaya çıktı.


“TAHRİK EDİCİ BİR DURUM YOK, HER BELEDİYE DE KUTLADI”


Danıştay kararında şu ifadelere yer verdi: Ülkenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alınarak provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği gerekçesiyle söz konusu etkinlikler için izin verilmediği, belediyenin de gazete, billbord ve duvar ilanları vererek kutlama ve etkinliklere izin verilmediği hususunda kamuoyunu bilgilendirdiği, bu ilanlarda toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozucu nitelikte sözlere yer verilmediği, ilan harcamalarının temsil, ağırlama ve tören giderleri kapsamında yapıldığı, kaldı ki aynı tarihte iİstanbul’un diğer ilçe belediyelerinin organizasyonlarıyla bu tür etkinlik ve kutlamaların yapıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenlerle ilgiliye istinat edilen eylemin hakkında soruşturma yapılmasın gerektirecek nitelikte bulunmadığı anlaşıldığından itirazın kabulüyle soruşturma izni verilmesine ilişkin İçişleri Bakanı’nın 9.6.2017 tarih ve Mül. Tef. Ku. Bşk. 2017/123 sayılı kararının kaldırılmasına, dosyanın karar ekli olarak İçişleri Bakanlığı’na kararın bir örneğinin de itiraz edene gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.


BAŞKAN HAZİNEDAR DA KONUŞTU


Tüm bu gelişmeler yaşanırken gazetecilerin Ataşehir Belediyesi önünde sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar “Görevden alınacak belediye başkanları arasında sizin de isminiz geçiyor” sorularına şu yanıtı verdi:

Öncelikle Ataşehir Belediye Başkanımız ile ilgili alınan karar son derece üzücü. Başkanımızın yanındayız. Seçimle gelen seçimle gider. Göreve geldiğimiz günden bu yana 130’un üzerinde inceleme geçirdik, şükürler olsun ki hepsinden de tek bir şey çıkmadı, hakkında bu kadar soruşturma olup da tek dava açılmayan bir belediye başkanıyım. Bizim abdestimizden de, namazımızdan da şüphemiz yok.

Müfettişler göreve geldik geleli sağolsunlar belediyemizi misafirhaneye çevirdiler ama olsun biz devletimizi de seviyoruz, müfettişlerimizi de, buyursunlar gelsinler, incelesinler, verilemeyecek tek bir hesabımız yok. Biz seçimle göreve geldik, seçimle gideriz. Bizi halk getirdi, ancak halk gönderir. Bizlerde öyle metal yorgunluğu falan da yok. Gördüğünüz gibi gayet genç, dinamik, Beşiktaş halkını çok seven ve halkı tarafından da sevilen bir belediye başkanıyım. Biz sadece halkımızdan korkarız, onlara hizmet etmekte eksik kalırsak ona üzülürüz, onlara hesap veririz" dedi.