Spor Beşiktaş-Bursa maçı erteleniyor

Beşiktaş-Bursa maçı erteleniyor

Paylaş
Beşiktaş-Bursa maçı erteleniyor

Kulüplerin Avrupa sınavlarında lig maçlarının ertelenmesi olayı yeniden gündemde

Ligin 15. haftasında FİYAPI İnönü Stadı’nda oynanması gereken Beşiktaş-Bursa maçı o hafta iki temsilcimizin de Avrupa sınavları olduğu için ileri bir tarihe ertelenecek.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu ligin 15. haftasındaki Beşiktaş-Bursa maçıyla ilgili olarak önemli bir karar almaya hazırlanıyor. Özetle lig maçı erteleniyor. Nedeni ise Avrupa’daki maç takvimi...

NORMALDE 4 VEYA 5 ARALIK'TAYDI

Normalde lig maçının 4 veya 5 Aralık’ta oynanması gerekiyor. Ancak Siyah-Beyazlılar, 2 Aralık Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde CSKA Sofya ile deplasmanda karşılaşıyor. Yani maç cumartesi olsa Kartal 2 gün sonra lig maçına çıkmış olacak. En uygun tarih pazar gibi görünüyor. Ancak maç pazar günü olursa bu defa Bursaspor zor durumda kalıyor.

Gelelim Bursaspor cephesine. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden ve henüz galibiyetle tanışamayan Timsahlar ise 7 Aralık salı günü G.Rangers ile deplasmanda karşılaşıyor. Bu durumda cumartesi günü Beşiktaş’a pazar günü de Bursaspor’a uymuyor. Bu ihtimalleri dikkate alan Futbol Federasyonu da tarafların tepkisini çekmemek için lig maçını ileri bir tarihe almayı planlıyor.

Haberin Devamı

TARAFTAR ALINMASINA...

İki takım arasındaki husumet 2003-04 sezonunda başladı. O sezon Beşiktaş’ın Rize’ye yenilmesi sonucu küme düşen Bursaspor cephesi rakiplerini “şike” yapmakla suçlamıştı. İki takım arasındaki maçlarda yaşanan gerginlikler nedeniyle de İl Spor Güvenlik Kurulları, olaylar çıkacağı ihtimalini dikkate alıp rakip taraftarlara bilet ayrılmaması kararına varmıştı. Ve geçen sezon iki kulüp de birbirine zeytin dalı uzatıp bu ambargonun sona ermesi taraftarıydı. Bu sezon da Beşiktaş yönetimi, Bursa taraftarının maça gelmesini istiyor ancak Futbol Federasyonu güvenlik nedeniyle buna sıcak bakmıyor.

MAÇ TAKVİMİ

2 Aralık Perşembe

CSKA Sofya-Beşiktaş

7 Aralık Salı

Bursaspor-Rangers

HABERTÜRK