Spor Beşiktaş evinde üstün değil

Beşiktaş evinde üstün değil

Paylaş
Beşiktaş evinde üstün değil

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde Beşiktaş evindeki 10 maçta 2 yenilgi alırken, Galatasaray ise ligdeki yenilgilerini deplasmanda aldı

BJK İnönü Stadı’ndaki 10 lig maçında Antalyaspor’u 2-0 (Cezası nedeniyle seyircisiz oynandı), Denizlispor ve Ankaragücü’nü 1-0, Kasımpaşa’yı 2-1, Fenerbahçe’yi 3-0, Gençlerbirliği’ni 4-1’lik skorlarla yenen siyah-beyazlılar, Kayserispor’a 1-0, Bursaspor’a 3-2 yenildi, Gaziantepspor ve Diyarbakırspor ile de golsüz berabere kaldı.

Evindeki lig maçlarında toplam 15 gol atan siyah-beyazlılar kalesinde ise 6 gol gördü. Dolmabahçe’deki maçlarında 15 golüne 10 ayrı futbolcusu imza atan Beşiktaş, 3 karşılaşmada taraftarlarına gol izlettiremezken, 6 maçta ise kalesini gole kapattı.

Siyah-beyazlıların iç sahadaki en golcü ismi 4 golle Bobo oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile iç sahada yapması gereken karşılaşma elverişsisiz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelenen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı’nda 20 puan toplayarak, iç saha puan cetvelinde 6. sırada yer alıyor.

GALATASARAY, YENİLGİLERİNİ DEPLASMANDA YAŞADI

Derbide deplasmana çıkacak lig lideri Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de bu sezonki 3 yenilgisini de rakip sahalardaki maçlarında yaşadı. Bu sezon Ali Sami Yen Stadı dışındaki 10 lig maçından 6’sını kazanan, 3’ünü yitiren, 1’inde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, dış sahada toplam 16 gol atıp, 14 gol yedi.

Deplasmanda Gaziantepspor ve Antalyaspor’u 3-2, Ankaraspor’u 2-0 (TFF kararıyla hükmen 3-0’a dönüştürüldü), Kasımpaşa’yı 3-1, Diyarbakırspor ve Denizlispor’u 2-1 yenen sarı-kırmızılı takım, Ankaragücü’ne 3-0, Fenerbahçe’ye 3-1, Bursaspor’a 1-0 yenildi, Kayserispor ile golsüz berabere kaldı.

Galatasaray, deplasman maçlarının 3’ünde gol atamazken, sadece 2’sini gol yemeden tamamladı. "Cim Bom"un deplasmandaki 16 golünü 9 ayrı futbolcu kaydetti. Devre arasında takımdan gönderilen Nonda 5 golle deplasman maçlarının en golcü ismi olarak ön plana çıktı.

Nonda’yı, 3 golle Arda takip ediyor. Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı dışındaki lig maçlarında 19 puan toplarken, bu kategoride Fenerbahçe’nin ardından, bir maç eksiğiyle ikinci sırada bulunuyor.

2

Haberin Devamı