Spor Beşiktaş forması yabancıya emanet

Beşiktaş forması yabancıya emanet

Paylaş
Beşiktaş forması yabancıya emanet

Beşiktaş'ta, Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonunun ilk yarısında en çok forma giyen futbolcular sıralamasında yabancı oyuncular başı çekti

En istikrarlı futbolcular sıralamasında ilk 4’e yabancı oyuncular girerken, Tomas Sivok, 1350 dakika ile Beşiktaş’ta ligin ilk yarısında en çok forma giyen futbolcu oldu.

Sadece 1 maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Çek futbolcu, diğer 15 karşılaşmada da ilk 11’de sahaya çıkıp 90’ar dakika oynadı.

Sivok’u, diğer yabancı oyuncular Fabian Ernst, Matteo Ferrari ve Michael Fink izledi. Ernst 1335, Ferrari 1333, Fink ise 1155 dakika sahada kalarak, siyah-beyazlıların ilk yarıdaki istikrar abideleri oldu.

EKREM VE NİHAT

Türk futbolcular içinde ise en çok forma giyenler Ekrem Dağ ile Nihat Kahveci oldu. 13 maçta oynayan Ekrem, sahada 977 dakika kalırken, Nihat Kahveci ise 14 maçta görev alıp 936 dakika sahada kaldı. Bu iki futbolcuyu Rodrigo Tello, Rüştü Reçber, Bobo ve Mert Nobre izledi.

TABATA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI
Sezon başında 8.5 milyon Euro bonservis karşılığında Gaziantepspor’dan transfer edilen Rodrigo Tabata ise ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşattı. Tabata, 9 maçta forma giyerken, sadece 1 kez 90 dakika oynadı ve 487 dakika sahada kaldı.

24 FUTBOLCU FORMA GİYDİ

Beşiktaş’ta sezonun ilk yarısında toplam 24 futbolcu forma giydi. Eskişehirspor maçının son dakikasında oyuna giren genç futbolcu Necip Uysal 1 dakika ile en az forma giyen oyuncu olurken, Rıdvan Şimşek ve Korcan Çelikay da 1’er maçta oynama şansı buldu.

ERKAN ZENGİN VE BATUHAN FORMAYA HASRET

Siyah-beyazlılarda sezonun ilk yarısında forma giyemeyen oyuncular ise Erkan Zengin ile Batuhan Karadeniz oldu. İsveç’in Hammarby takımından bonservisi alınan Erkan ile sezonun ilk yarısında sakıtlık sıkıntısı yaşayan Batuhan’a, teknik direktör Mustafa Denizli ligde forma şansı vermedi.

YENİ TRANSFERLER
Beşiktaş'ta bu sezon transfer edilen futbolcular içinde İtalyan Matteo Ferrari en çok forma giyen oyuncu oldu.

İtalyan futbolcunun ardından sırasıyla Fink, Nihat, İsmail, İbrahim Kaş, Tabata ve Erhan Güven gelirken, Karşıyaka’dan transfer edilen Rıdvan Şimşek ise sadece 45 dakika forma giyerek, yeni transferler içinde en az sahada kalan futbolcu oldu.

3

Haberin Devamı