Spor 'Beşiktaş futbolun aydınlık yüzüdür'

'Beşiktaş futbolun aydınlık yüzüdür'

Paylaş
'Beşiktaş futbolun aydınlık yüzüdür'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın, bir başarının etrafında toplanan insanların oluşturduğu bir kültür olmadığını, bir kültürün etrafında toplanan insanların başarısı olduğunu söyledi

Demirören, siyah-beyazlı kulübün aylık resmi yayın organı Beşiktaş dergisinin mayıs sayısında yer alan yazısında taraftarlara seslenerek, "Beşiktaş, bir başarının etrafında toplanan insanların oluşturduğu bir kültür değildir. Beşiktaş, bir kültürün etrafında toplanan insanların başarısıdır. Bu kültürün temel dayanakları; emeğe, adalete, hakkaniyete olan inanç aynı zamanda rakibin emeğine saygı duymaktır" ifadelerini kullandı.

Bu kültürde, rakibine sert faul yapan takım arkadaşını sahanın dışına çıkartan Hakkı Yeten’in izlerinin bulunduğunu vurgulayan Demirören, şöyle devam etti: "Bu kültürde, Beşiktaş’ı finalist yapacak golü atmasına rağmen, ’Top elime çarptı’ diyerek golü iptal ettiren Şükrü Erkuş’un duruşu vardır. Bu kültürde, rakibin verilmeyen penaltısı için ’Pozisyon penaltı’ diye tezahürat yapan büyük Beşiktaş taraftarının yüreği vardır. Bu kültür, Hakkı’yla oynayıp, Şeref’iyle kazanmaktadır."

"BEŞİKTAŞ, ŞEREFİN, HAYSİYETİN VE ONURUN TEMSİLCİSİDİR"

Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ın 107 yıldır Türk futbolunda onurun, şerefin, haysiyetin temsilcisi olduğunu ifade ederek, "Beşiktaş, futbolun aydınlık yüzüdür. Beşiktaş, sahada kazanmaya inanan tüm diğer takımların ve sporseverlerin önündeki tek ’büyük’ örnektir" diyerek görüşlerini aktardı.

"Türk futbolunda rekabeti gölgeleyenler, mücadeleyi saha dışına taşıyanlar yok olmaya mahkumdur" diyen Demirören, dergideki yazısını şöyle tamamladı: "Çünkü onların zihniyetinin Türk futbolunu bir adım ileriye taşıyamayacağı ortadadır. Beşiktaş’ı bu yıl şampiyonluğun dışında bırakan bu zihniyet, belki müzemizdeki kupalara bir yenisini eklememize engel olabilir ancak Beşiktaş’ın büyüklüğünden hiçbir şey eksiltemez. Bizim başımız eğilmez. Biz Kara Kartalız. Onlar vurdukça biz güçleniriz, biz büyürüz."

Haberin Devamı