Spor Beşiktaş için 8 kader maçı

Beşiktaş için 8 kader maçı

Paylaş
Beşiktaş için 8 kader maçı

Beşiktaş'ta kalacaklar, gidecekler ve en önemlisi de Tayfur Havutçu'nun kaderi son 8 maçta belli olacak

Avrupa’ya veda eden, ligde şampiyonluk umutlarını yitiren Beşiktaş için sezon bitmiş gibi görünüyordu. Ancak Tayfur Havutçu’nun takımın başına geçmesiyle birlikte siyah-beyazlı camianın havası bir anda değişti, oyuncular ayağa kalktı ve siyah-beyazlıların önündeki 8 maçın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Süper Lig’de 39 puanla 7. sırada bulunan Beşiktaş, ilk dört arasına adını yazdırıp Avrupa Ligi’ne katılmayı garantilemenin peşinde... Bunun için de, önündeki tüm maçları kazanmak zorunda.

Futbolcular için de kalan karşılaşmaların farklı anlamları var. Beşiktaş’a yüksek maliyetlerle transfer olan özellikle yabancılar, Avrupa hedefine ulaşılamazsa büyük ihtimalle gönderilecek.

Camianın büyük desteğini alan teknik direktör Tayfur Havutçu da, yakaladığı bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Kayserispor maçında oynattığı futbolla alkış toplayan genç çalıştırıcı, kalan maçları kazanıp ve Ziraat Türkiye Kupası’nı da kaldırıp gelecek sezon da takımın başında olmanın hesaplarını yapıyor.

Havutçu, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Gaziantepspor maçından önce Sivasspor sınavını düşündüklerini söyledi. Genç çalıştırıcı, “Kadro istikrarını korumak ilk önceliğimiz.

Ancak daha ilk maçımızda Rüştü ile Necip cezalı duruma düştü. Bu sıkıntıları aşınca, istikrarı sağlayacağız. Şampiyonluğa ulaştığımız 100. yılımızda en büyük artımız buydu. Yine aynısı tekrarlanacak ve takımda başarılı sonuçlar da gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı