Spor Beşiktaş'ın efsane ismi Recep Adanır (Baba Recep) toprağa verildi

Beşiktaş'ın efsane ismi Recep Adanır (Baba Recep) toprağa verildi

Paylaş
Beşiktaş'ın efsane ismi  Recep Adanır (Baba Recep) toprağa verildi

Antalya'da dün hayatını kaybeden Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır, Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 88 yaşında hayatını kaybeden Adanır için Muratpaşa Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Adanır'ın cenazesine oğlu Eren Adanır, torunu Alara Adanık, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yakınları ve sevenleri katıldı.

Adanır'ın cenazesine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

Adanır'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Güzeloba Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.


BEŞİKTAŞ'TA 10 SENE OYNADI

Recep Adanır, futbola MKE Ankaragücü'nde başladı. 1950'de transfer olduğu Beşiktaş'ta 10 sene önemli başarılar yaşayan Recep Adanır, daha sonra Kasımpaşa, Galatasaray ve Karagümrük'te de forma giydi.

Cenaze töreninde gazetecilere açıklama yapan Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Adanır'ın ölümü nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Çalımbay, Adanır'ın futbol camiasının ileri gelen, önemli isimlerinden biri olduğunu belirterek, "Benim futbol hayatımda da yeri farklıdır. Onun söylediklerini çok dinlerdik ve her zaman mütevazi çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." dedi.

Bir gazetecinin Beşiktaş yönetiminden kimsenin cenaze töreninde bulunmama sebebini sorması üzerine Çalımbay, Adanır'ın ölümünün ani olduğunu, bu nedenle takımdan ve yönetimden kimsenin katılamadığını, aksi takdirde Beşiktaş takımının her zaman kulübe emek verenlerin yanında arkasında olduğunu ifade etti.


RECEP ADANIR (BABA RECEP) KİMDİR?


Recep Adanır, 1929 yılında Ankara’da doğdu. Çok küçük yaşlarda Başkent arsalarında bez top arkasından koşarken, büyük kabiliyeti sayesinde Ankaragücü takımına transfer olmakta gecikmedi. Kısa zamanda (A) kadroya yerleşerek, yeteneklerini ortaya koydu ve attığı birbirinden güzel gollerle Ankaragücü’nü Türkiye Şampiyonluğu’na kadar yükseltti. Bir yıl içinde şöhreti Ankara sahalarını taşmış ve yurdun futbol merkezlerine kadar yayılıvermişti. Nihayet 1950 yılı transfer ayında, çocukluğundan beri düşlerinde yer alan Siyah-Beyaz renklere transfer oldu ve böylece Türk Futbolu’nda bir “Baba Recep” devri başladı. Emsalsiz futbolculuk yeteneklerine ilaveten, çok iyi bir kaptan olduğu için de Türk Futbolu’nda “Baba” lakabı ile anılan bir kaç futbolcudan biridir…

10 yıl taşıdığı Beşiktaş forması altında, biri Türkiye Birinciliği, ikisi Federasyon Kupası olmak üzere 3 Türkiye Şampiyonluğu ve 3 İstanbul Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Sağiç, santrfor ve solaçık oynayan Recep Adanır, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yaptı. Adanır, 1963-64 ve 1977-78 sezonlarında kısa süreyle Beşiktaş’ta görev aldı.

AA

Haberin Devamı