Futbol Beşiktaş'ın Ermeni futbolcusu Aras Özbiliz'den ders gibi 'İstanbul' yanıtı
Paylaş
Beşiktaş'ın Ermeni futbolcusu Aras Özbiliz'den ders gibi 'İstanbul' yanıtı

İstanbul'daki hain saldırının ardından, Beşiktaş'ın Ermeni futbolcusu Aras Özbiliz, ülkesinde yayın yapan bir kanala telefonla verdiği mülakatta, 'Türkiye'de olmaktan korkmuyor musun?' sorusuna tokat gibi yanıt verdi: Yarın Erivan'da da olabilir, Moskova'da da. Yani sizlerin de başına gelebilir. Yapmamız gereken terörün karşısında dimdik ayakta durmak

Beşiktaşlı futbolcular günlerdir hem kendi sosyal medya hesaplarından hem de bağladıkları TV ve radyo kanallarından terörü lanetlemeye devam ederken; siyah-beyazlı ekibin Ermeni futbolcusu Aras Özbiliz ile Kanadalı yıldızı Atiba Hutchinson kendilerini arayan ülkesinin basın mensuplarına konuştu.

Yaşanan patlama sonrasında ders niteliğinde ilk cevap Aras Özbiliz'den geldi. Aras, ülkesinde yayın yapan Armnews kanalında yer alan bir politika programında İstanbul'daki patlama ile ilgili Türkiye'yi suçlayıcı konuşmalar yapılırken telefonla bağlandı.


"HİÇBİR KORKUM YOK"


Aras, kanaldan kendisine yöneltilen "Türkiye'de olmaktan korkmuyor musun, ayrılmayı düşünüyor musun?" sorusuna sert bir üslupla şu yanıtı verdi: "Bunlar dünyanın her yerinde yaşanıyor. Paris'te, New York'ta... Yarın Erivan'da da olabilir, Moskova'da da. Yani sizlerin de başına gelebilir. Yapmamız gereken terörün karşısında dimdik ayakta durmak. Ben İstanbul'da mutluyum ve çok güzel bir şehirde yaşıyorum. Tek korkum sakatlığımın daha uzun sürmesi. Bunun dışında hiçbir korkum yok. Olmayacak da!.."



ATIBA DA SERT CEVAP VERDİ


Atiba da, ülkesinin basın mensuplarına, "Uzaktan insanların ne yaşadıklarını bilmiyorsunuz, sonra da kendinize göre yorumlar istiyorsunuz. Sizinle konuşmak istemiyorum, çünkü boş konuşuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Fotomaç

Haberin Devamı