Spor Beşiktaş kırmızı kart rekoruna koşuyor

Beşiktaş kırmızı kart rekoruna koşuyor

Paylaş
Beşiktaş kırmızı kart rekoruna koşuyor

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 28 haftasında 10 kırmızı kart gören Beşiktaş, kalan 6 haftada bir kırmızı kart daha görmesi halinde bu alanda lig tarihindeki kulüp rekorunu kıracak.

Ligde averajla Galatasaray’ın önünde lider durumda bulunan Beşiktaş, son yılların en "hırçın" sezonlarından birini geçiriyor.

Siyah-beyazlılar, 2004-2005 ve 2011-2012 sezonlarının ardından ligde en çok kırmızı kart gördüğü dönemi yaşarken, kalan 6 haftada bir kırmızı kart daha görmesi halinde bu alanda bir rekora imza atacak.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nun da oynandığı 2011-2012 sezonunda 34 haftalık periyodu 9 kırmızı kartla geçen Beşiktaş, şampiyonluk grubunda da bir kırmızı kart görerek o sezonu 10 kırmızı kartla tamamlamıştı.

Siyah-beyazlılar, 2004-2005 sezonunda ise bu sezonda olduğu gibi 28 haftada 10 kırmızı kart görürken, son 6 haftada kırmızı kartla cezalandırılmamıştı.

Son olarak 1993-1994 sezonunu kırmızı kart görmeden tamamlayan Beşiktaş, 5 kırmızı kart gördüğü ve hükmen yenik sayıldığı Samsunspor maçının oynandığı 2003-2004 sezonunu ise 9 kırmızı kartla noktalamıştı.

UEFA Avrupa Ligi’nde de 2 kırmızı kart

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiliz temsilcisi Arsenal’e elendikten sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Beşiktaş, bu organizasyonda yaptığı 10 maçta 2 kez kırmızı kart gördü.

Siyah-beyazlılar, C Grubu’nda Yunanistan temsilcisi Asteras ile deplasmanda oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı maçta Atiba Hutchinson’ın kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Club Brugge takımına elenerek kupaya veda eden Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Belçika temsilcisine 3-1 yenildiği karşılaşmada da Olcay Şahan’ın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı.

Rakiplerine büyük fark attı

Beşiktaş, kırmızı kart sayısı bakımından şampiyonluk yarışındaki rakiplerine büyük fark attı.

Siyah-beyazlıların puan cetvelinde averajla önünde bulunduğu Galatasaray, ligde bu sezon kırmızı kart görmeyen tek takım olurken, Fenerbahçe ise sezonun geride kalan bölümünde 4 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Ligde Beşiktaş’ın ardından en çok kırmızı kart gören takım Bursaspor (8) olurken, üçüncü sırada ise Gençlerbirliği (7) yer aldı.

En çok kırmızı kart gören futbolcu Pedro Franco

Beşiktaş’ta bu sezon en çok kırmızı kart gören futbolcu Pedro Franco oldu.

Ligin geride kalan bölümünde 21 kez siyah-beyazlı formayı terleten Kolombiyalı futbolcu, 3 kez kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Pedro Franco, 9. haftadaki İstanbul Başakşehir, 17. haftada oynanan Gençlerbirliği ve 22. hafta mücadelesindeki Balıkesirspor maçlarında kırmızı kart görerek takımını sahada eksik bırakmıştı.

Siyah-beyazlılarda Olcay Şahan, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Necip Uysal ise sezonun geri kalan bölümünde birer kez kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Kırmızı kart gördüğü 9 maçta 5 galibiyet

Beşiktaş, futbolcularının kırmızı kart gördüğü 9 maçın 5’ini kazanma başarısı gösterdi.

Sezonun ilk yarısında 9 kişi tamamladığı İstanbul Başakşehir maçından 2-1 galip ayrılan siyah-beyazlılar, deplasmanlarda birer kişi eksik mücadele ettiği Kardemir Karabükspor ve Torku Konyaspor maçlarını yine aynı skorla kazandı.

Beşiktaş, Gençlerbirliği’yle yine deplasmanda oynadığı ve bir kırmızı kart gördüğü maçtan 2-0 galip ayrılırken, 27 Nisan Pazartesi günü bu kez rakibinin de 10 kişi kaldığı maçta Kardemir Karabükspor’u 2-1 mağlup etti.

Kırmızı kart görerek eksik kaldığı maçlarda Kayseri Erciyesspor’a 3-2, Fenerbahçe ve Galatasaray’a da 2-0’lık skorlarla yenilen siyah-beyazlılar, 10 kişi tamamladığı bir diğer karşılaşmada ise Balıkesirspor’la 2-2 berabere kaldı.

AA

Haberin Devamı