Spor Beşiktaş maçı öncesi şok!

Beşiktaş maçı öncesi şok!

Paylaş
Beşiktaş maçı öncesi şok!

Belçika'nın Brugge şehrindeki Jan Breydelstadion'da oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi son 16 Tur ilk maçı öncesi Beşiktaşlı taraftarların Club Brugge tribününe sızma girişimi istenmeyen olayların yaşanmasına neden oldu

Brugge maçı için Avrupa’da bilet satışı yapılmaması üzerine isyan eden ve rakip tribünlerden bilet alan Avrupa’daki Türk taraftarlara Belçika polisi engel olmaya çalıştı.

Rakip tribünden bilet alan taraftarların yanısıra biletsiz olarak Brugge kentine gelen yüzlerce Türk taraftarı polise zor anlar yaşattı.

Stada 1 km kala güvenlik noktaları oluşturan Belçika polisi Beşiktaş tribününden bileti olmayan vatandaşları geri çevirdi. Bu esnada biletsiz taraftarlar ile bileti olan taraftarlar karşı karşıya gelince aralarında arbede çıktı. Olaya müdahale eden Belçika polisi Türk vatandaşları toma ile su sıkarak dağıttı.

Taraftarların dağıtılmasından sonra biletli ve biletsiz taraftarlar birbirine karışınca polis kontrol noktasında büyük bir karmaşa yaşandı. Karmaşadan faydalanarak stat kapısına kadar gelen taraftarlar burada Türkiye’den bilet alarak gelmiş seyircilerle karşılaşınca aralarında yine büyük bir arbede çıktı. Belçika polisi olayları güçlükle yatıştırırken olaylar esnasında bazı taraftarların yaralandığı öğrenildi.

Ali DANAŞ - BRUGGE / DHA

Haberin Devamı