Spor "Beşiktaş maçında kazanan taraf olmak istiyoruz"

"Beşiktaş maçında kazanan taraf olmak istiyoruz"

Paylaş
"Beşiktaş maçında kazanan taraf olmak istiyoruz"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un Teknik Direktörü Şenol Güneş, hafta sonunda yapacakları Beşiktaş maçında kazanan taraf olmak istediklerini belirterek, "Stadyumda taraftarlarımız olmayacak ama oynadığımız futbolu Beşiktaş taraftarlarının da alkışlamasını istiyorum" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, ligde 4. sırada, kupada ise çeyrek finalde bulunduklarını belirterek, yükselen değerlere sahip olduklarını söyledi.

Sezonun ikinci yarısında ligde henüz iki müsabakaya çıktıklarını hatırlatan Güneş, konum itibarıyla zorlu 90 dakikaların kendilerini beklediğini, bunlar içinde en önemlilerinden birinin de Beşiktaş müsabakası olduğunu anlattı.
Beşiktaş maçında kazanan taraf olmak istediklerini dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

"Beşiktaş’ın camiası büyük ama biz de büyüğüz. Oynadığımız oyunla onlardan aşağıda olduğumuzu düşünmüyorum. Önümüzdeki hafta Liverpool ile Avrupa Ligi’nde önemli maçları var. Kendilerine başarılar diliyorum. Ligde, milli maç arasına kadar Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Eskişehirspor maçlarını oynayacağız. Hepsi önemli maçlar. 6 lig ve bir kupa maçına çıkacağız. Başarılı olmak istiyoruz. Performans kayıpları ve sakatlıklar oldu. Buna rağmen en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularımız çalışıyor. Taraftarlarımız da desteğini yapıyor. Onlara teşekkür ediyorum. Sevgilerini sahaya çok güzel yansıtıyorlar. Bu şekilde desteğe devam etmelerini istiyorum."

Volkan Şen’in cezalı olduğunu, Emre Taşdemir’in ise sakatlığının sürdüğünü belirten Güneş, Belluschi, Şener Özbayraklı ve Serdar Aziz’in de İstanbul Başakşehir maçında aldıkları darbelerden dolayı sakatlıklarının bulunduğunu bildirdi.

Serdar Aziz’in son antrenmana katıldığı bilgisini veren Güneş, "Psikolojik ve zihinsel durumlarına bakıp yarın karar vereceğim. Hafta sonu oynanacak müsabakada en güzel futbolu sergileyerek galip gelmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

"Bu maçı kazanmak istiyorum"

Güneş, Beşiktaş’ın yönetim ve kadro yapılanmasıyla 2-3 yıldır iyi işler yaptığını ve bugüne geldiğini belirterek, siyah-beyazlıların en az hatayı yapan takımlardan biri olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş’ın da kendilerinin de iyi maçlar çıkaran renkli takımlar olduklarını ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş, kadro olarak Fenerbahçe ve Galatasaray’dan daha az tecrübeye sahip. Biz de Beşiktaş’a oranla biraz daha tecrübesiziz. Onlar oyun anlamında daha sabırlı ve biz biraz sabırsız kalıyoruz. O an stadyumdaki atmosfere göre her şey değişiklik gösterir. Bu maçı kazanmak istiyorum. Oyuncularım yüzde 100’ünü versin, her şey olur. Fair-play içerisinde güzel futbol oynanmasını istiyorum. Ofansif ve gereken defansif futbolu oynayacağız. Güzel bir maç olacak. Futbolcularımızın Galatasaray maçındaki gibi bir performans ortaya koymalarını istiyorum. Kaybetsek de kazansak da alkışlanacak bir oyun oynamalarını diliyorum. Stadyumda taraftarlarımız olmayacak ama oynadığımız futbolu Beşiktaş taraftarlarının da alkışlamasını istiyorum. Volkan’ın olmaması bir kayıp. Volkan, takım kaptanı ve futbol olarak da verimliydi. Bu tür kayıpları zaman zaman yaşayacağız. Her oyuncu oynamaya hazır olmalı. Hangi 11’le çıkacağımızı biz de bilmiyoruz. O gün hangi oyuncular sahadaysa Bursaspor’un o an için en iyi 11’i odur."

Şu anki Türk futboluyla ilgili kötü görüntüler ve tartışılan konular olduğunu vurgulayan Güneş, futbolun toplumsal bir olay niteliğiyle medya, taraftar, futbolcu ve teknik adamların ortak değeri şeklinde görülmesi gerektiğine değindi.

"Tribünlere zorla getirdiğimiz bir seyirci var"

Son zamanlarda yaşananlardan dolayı futbol camiası olarak düşman edinmeye başladıklarını savunan Güneş, şunları kaydetti:

"Kendi adıma oyuncularımı fair-play konusunda eğitmek için çabalıyorum. Şu an uygulanan para cezalarından çok başka yönde cezalar verilmeli. Maddi yönden cezanın bir faydası yok. Burada bana birilerinin cebi doluyor gibi geliyor. Bu konuyu düşünmekte yarar var. Aklı, bilgiyi, sevgi ve dostluğu öne çıkarmadan güzellikleri göremeyiz. Para cezası çözüm değil. Bence baba, çocuğunu eğitirken şiddet uygulamamalı. Düşünceler kirlenince insanlar da kirleniyor. Bu durumda güvensizlik çıkıyor. Taraftara bir ceza veriyorsunuz, onlar da bu cezadan bir şey almıyor ve size düşman olarak bakıyor. Bu hoş değil. Temsilciler burada rapor tutup gidiyor. Başka bir şey yok. Bunlar için de bir çalışma lazım. Herkes kahraman olmak istiyor. Sahamızda rakip takım ya da hakem için kötü tezahürat yapılmasını istemiyorum.

Tribünlere zorla getirdiğimiz bir seyirci var. O zaman gelmesinler. 250 bin lira ceza aldığım maçtan 100 bin lira gelir elde ediyorsam bunun ne anlamı var? Zaten seyirci yok. Bu giden seyirci geri gelmeyecek. Maçlara aileler gelsin, eş, çocuk gelsin ve daha güzel tezahüratlar olsun. Küfür içeren tezahüratlar beni hiç cezbetmiyor. Bütün hakemlerin güvensizlik içinde olduğu bir dönem. Biz kulüp olarak rahatsızız ve tüm Türkiye bu konudan rahatsız. İnsanlar sevgiyle kaynaşır."

AA

Haberin Devamı