Spor Beşiktaş seri peşinde!

Beşiktaş seri peşinde!

Paylaş
Beşiktaş seri peşinde!

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın son maçında yarın başkentte Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Siyah-beyazlılar ile Gençlerbirliği arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta, hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

Ligde son 2 maçını kazanan, hafta içi UEFA Avrupa Ligi H Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu’yu mağlup eden "Kara Kartallar", Gençlerbirliği karşısında da sahadan galibiyetle ayrılarak seri yakalamayı hedefliyor.

Sezona deplasmanda alınan 5-2’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan, ikinci haftada konuk ettiği Trabzonspor’a 2-1 yenilerek bu sezon şu ana kadarki tek puan kaybını yaşayan Beşiktaş, 3. haftada deplasmanda Gaziantepspor’u 4-0, 4. haftada ise Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup etmişti.

Ligin geride kalan 4 haftası sonunda Beşiktaş’ın, 3 galibiyet ve bir yenilgiyle 9 puanı bulunuyor.

Güneş’in ideal 11’ine dönmesi bekleniyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Gençlerbirliği karşısında ideal 11’ine dönmesi bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde Skenderbeu karşısında kadroda rotasyona giden tecrübeli teknik adam, kırmızı-siyahlılara karşı, sakatlığı bulunan ve tedavisi süren Oğuzhan Özyakup hariç son 2 lig maçında sahaya sürdüğü kadroya görev vermeyi planlıyor.

Başkente götürülmesi beklenmeyen Oğuzhan Özyakup’un yanı sıra siyah-beyazlılarda, uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan forma giyemeyecek.

Beşiktaş’ın, Gençlerbirliği karşısında muhtemel 11’i şöyle:

Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Necip Uysal, Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

3000. gol bekleniyor

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında 3 puanın yanı sıra 3000. gol için de mücadele edecek.

Ligde 1877. maçına başkent temsilcisi karşısında çıkacak siyah-beyazlılar, rakip filelere göndereceği olası bir golde lig tarihindeki 3000. golüne ulaşacak. "Kara Kartallar"ın 3000. golünü kaydedecek futbolcu da adını siyah-beyazlı ekibin tarihine yazdırmayı başaracak.

İlk 4 haftada 12 gol kaydeden ve ligin en golcü takımı konumunda bulunan Beşiktaş, 58. sezonunu geçirdiği ligde geride kalan 1876 maçta 1002 galibiyet, 525 beraberlik ve 349 yenilgi aldı, 2999 gol atıp, kalesinde 1561 gol gördü.

Ligin deplasman "Kartal"ı

Beşiktaş, geçen sezondan bu yana deplasmanda aldığı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Geçen sezon deplasmanda oynadığı 17 lig maçının 12’sini kazanan ve topladığı 37 puanla bu alanda ilk sırada yer alan siyah-beyazlılar, yeni sezonda da şu ana kadar dış sahada son derece etkili bir performans ortaya koydu.

Deplasmanda yaptığı Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor karşılaşmalarında sahadan 3 puanla ayrılan "Kara Kartallar", bu maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

Son 3 resmi maçında gol yemedi

Beşiktaş, 2’si Süper Lig, biri UEFA Avrupa Ligi olmak üzere son 3 resmi maçında gol yemedi.

Ligin 3. haftasında deplasmanda Gaziantepspor’u 4-0, 4. haftada ise Medipol Başakşehir’i 2-0 yendiği maçlarda kalesini gole kapatan siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk mücadelesinde de Skenderbeu’yu 1-0 yenerken rakibinin gol sevinci yaşamasına izin vermemişti.

Golcü kimliğinin yanı sıra son maçlarda defans güvenliğiyle de dikkati çeken "Kara Kartallar", 5 resmi maçta 4 gol yedi.

Beşiktaş başkenti seviyor

Beşiktaş, geçen sezon iç saha maçlarının 8’ini Ankara’da oynarken, bu maçlarda sadece bir kez yenildi. Yeni stadı Vodafone Arena’nın yapımı sürdüğü için son 3 sezondur iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak durumunda kalan siyah-beyazlılar, geçen sezon başkentte de 8 maça çıkmıştı. "Kara Kartallar", Osmanlı Stadı’nda oynanan bu maçlarda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında geçen sezonki iki maç da Ankara’da oynanmış, siyah-beyazlılar ilk yarıdaki maçı 2-0, sezonun son haftasındaki karşılaşmayı da 2-1 kazanmıştı.

AA

Haberin Devamı