Gündem Beşiktaş'taki şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

Beşiktaş'taki şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

Paylaş
Beşiktaş'taki şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit olanların isimleri ve memleketleri belli oluyor. Hain saldırıda şehit sayısı 39'a yükseldi. Şehitlerden 30'unun polis memuru, 8'inin de sivil olduğu belirtilirken, 1'inin kimliği henüz tespit edilemedi






İstanbul Beşiktaş'taki patlamada yaralanan Selin Çelik şehit oldu

Patlama sırasında Taksim'e giden dolmuşta yaralanan 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.



Yoğun bakımda tedavisi yapılan Selin Çelik yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Selin Çelik'in Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşi olduğu öğrenildi.




POLİS MEMURU DOĞAN OKAN (MALATYA)

İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 29 kişiden polis memuru Okan Doğan’ın acı haberi memleketi Malatya’ya ulaştı.

Sabah erken saatlerde emniyet yetkilileri acı haberi vermek için şehit polis memuru Okan Doğan’ın (22) babaevinin bulunduğu Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Plevne Sokağa geldi. Tek erkek çocuklarının şehit olduğu haberini alan anne Nadriye ve baba Yusuf Doğan ile kız kardeşi sinir krizleri geçirdi. Acılı aile fertlerine olay yerinde bulunan sağlık görevlileri müdahale ederken, acı haberin kısa sürede duyulması ile akrabaları da eve akın etti. Şehidin baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Belediye ekipleri ise taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı.



Şehit polis Doğan’ın yaklaşık 2 yıllık polis olduğu ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi. Şehit polisin yarın memleketi Malatya’da defnedilmesi bekleniliyor.

***


ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ VEFA KARAKURDU


Beşiktaş'taki hain terör saldırısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu da şehit oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamada, "Dün akşamki saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. 7'si sivil vatandaşımız, 1'inin kimliği tespit edilemedi, 30 polis memurumuz şehit oldu. 155 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor" demişti.

***


POLİS MEMURU MEHMET ZENGİN (ÇORUM)


İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç sonrası çevik kuvvet otobüsüne yönelik hain saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Zengin'in Çorumlu olduğu öğrenildi.



21 yaşındaki şehit polisin cenazesinin yarın öğlen Ankara’da kılınacak cenaze namazı sonrası defnedileceği öğrenildi.

***


POLİS MEMURU ALİ AKSOY (AKHİSAR)


3 yıllık polis olan ve İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli olan Ali Aksoy’un (26) kardeşi ve çiftçilik yapan annesi Medine Aksoy ile babası Ömer Aksoy Akhisar’ın Sarıçalı Mahallesi'nde ikamet ediyor. Anne ve babanın teşhis için bu sabah saatlerinde İstanbul’a gittiği bildirildi.

***



POLİS MEMURU ADEM OĞUZ (ADANA)


Adana'nın Aladağ ilçesi Gıcak Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan 6 yıllık polis memuru Adem Oğuz (31), ilk görev yeri olan İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu. Şehidin Belediye Evleri Mahallesi'ndeki babaevinde acı haberi alan annesi Yeter Oğuz, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Baba Ali Oğuz'un ise teşhis ve cenaze işlemleri için İstanbul'a gittiği öğrenildi.


Şehit polis memuru Adem Oğuz'un Belkıs Oğuz ile 1,5 yıl önce evlendiği ve Fatih Selim adlı 6 aylık bir oğlu olduğu öğrenildi. 5 kardeş içinde tek erkek evlat olduğu öğrenilen şehit polisin Türk bayrağı asılan tek katlı babaevine yakınları ve komşuları taziye için akın etti. Evin önünde bir ambulans hazır bekletilirken, şehidin naaşının memleketi Aladağ ilçesi Gıcak Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

***


ÇEVİK KUVVET POLİSİ ADEM SERİN (GAZİANTEP)


İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Adem Serin'in Gaziantep'teki ailesine acı haber verildi. Şehidin bir ay sonra nişanlanacağı öğrenildi.

İstanbul Beşiktaş'teki terör saldırısında şehit olan Adem Serin'in acı haberi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüp Sultan Mahallesi 38. Cadde'de oturan ailesine verildi. Acı haber üzerine Şehitkamil Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan baba Adem ve anne İsminur Serin gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağı ve evin bulunduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Acılı anne, evin penceresinden uzanarak duvara asılı bayrağa sarıldı. "Benim içim yandı, Allah onların ocağına ateş düşürsün. Onlar Adem'imi aldılar, onların da ocağı yansın" diye feryat ederek baygınlık geçiren acılı anneye mahallede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'da görev yapan Adem Serin'in yeni sözlendiği ve 1 ay sonra nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit haberi ile büyük üzüntü duyduğunu belirten Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehidi 1 ay sonra nişan için beklediklerini anlatarak, "Abdestli namazlı bir gençti. Mahalledeki herkes kendisini çok severdi. 5 kardeşin en büyüğüydü. Hepimiz çok üzüldük. Sözlüydü, bir ay sonra gelmeye, nişan yapmaya hazırlanıyordu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

İstanbul'un şehit polis memuru Adem Serin'in ilk görev yeri olduğu öğrenildi.

***


ÇEVİK KUVVET POLİSİ YASİN İKE (KAYSERİ)


İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Yasin İke’nin memleketi Kayseri’ye acı haber ulaştı.

Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Kayseri doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Yasin İke olduğu belirlendi. Şehit polisin Kayseri’deki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Acı haberi alınca fenalaşan Yasin İke’nin anne ve babası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

***


POLİS MEMURU SONER İDİL (VAN)


Dün akşam İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen 38 kişi arasında Van’ın Muradiye ilçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Soner İdil’in de bulunduğu belirtildi. AK Parti Muradiye Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında şehit polis memuru İdil’in fotoğrafıyla birlikte şu notü paylaştı:
“Dün akşamki terörün kahpe girişimi sonucu Muradiyeli arkadaşım, kardeşim Soner İdil şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”
Şehit polis memuru Soner İdil, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında gitar çalarak şarkı söylediği bir videosunu paylaşmış.

POLİS MEMURU SÜLEYMAN SORKUT (ŞANLIURFA)


İstanbul’da dün gece gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurlarından Süleyman Sorkut’un Diyarbakır’da ikamet ettiği ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Bugün havayoluyla Diyarbakır’a getirilecek olan şehidin cenazesinin saat 14.00’de düzenlenecek törenin ardından Siverek Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.
Temmuz 2016’da polis memuru olarak göreve başlayan Süleyman Sorkut’un ağabeyi Yunus Ferhat Sorkut’un ise Didim Cumhuriyet Savcısı olduğu öğrenildi.

***


POLİS MEMURU MUSTAFA ÖZTÜRK (SAMSUN)


bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki Mustafa Öztürk’ün Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde bulunan baba evine acı haberi ulaştı. Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, şehit Öztürk’ün baba evine giderek annesi Nurcan ve babası Ahmet Öztürk’e acı haberi verdi. Evlatlarının şehit haberini alan acılı anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Mustafa Öztürk’ün 2.5 yıllık polis olduğu belirtilirken kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde öğrenci olduğu ifade edildi.



Şehit haberinin öğrenilmesinin ardından baba evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları ise taziye için baba evine koştu.

***


DURMUŞ ÖCAL (ISPARTA)


Şehit polislerden birinin de Ispartalı Durmuş Öcal olduğu belirtildi. Şehit polisin ailesine haber vermek için gelen yetkililer baba Şerafettin Öcal ile anne Keziban Öcal’ı evde bulamadı. Şehit polisin merkez Doğancı Mahallesi’nde oturan annesinin dün akşam, babasının ise bu sabah acı haberi alıp İstanbul’a gittiği kaydedildi. Ailenin evinin bulunduğu binaya ve çevresindeki caddeye Isparta Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları da eve gelerek beklemeye başladı.



Şehit polis memuru Durmuş Öcal’ın Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladığı kaydedildi. Bekar olan Durmuş Öcal’ın 2 kardeşinin bulunduğu belirtildi.


İLKER UYLAŞ (HATAY)


Şehit polislerden 27 yaşındaki İlker Uylaş’ın Hatay’daki baba evine ateş düştü. Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaş’a, oğlunun şehit haberi emniyet görevlileri tarafından verildi. 7 yıllık polis memuru olan oğlunun şehit haberini alan annesi Havva Uylaş fenalık geçirdi.



Acı haberi aldıktan sonra güçlükle ayakla durabilen şehidin babası Behçet Uylaş da yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 4 aylık evli olan şehit İlker Uylaş’ın ailesinin oturduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ağabeyi de kendisi gibi polis memuru olan İlker Uylaş’ın Hatay Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.

MURAT YILMAZ (MUŞ)


Şehit olan polis memuru Murat Yılmaz'ın Muş'taki babaevi, bayraklarla donatıldı. Şehidin dayısı Şahin Çiftçi de hainlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, "2 yıl önce mezun olup çevik kuvvette göreve başlayan yeğenim de bu hain saldırıda şehit düşmüştür. Bu saldırıyı kınıyorum. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Allah mekanlarını cennet etsin. Milletimizin başı sağ olsun. Bu hainler emellerine varamayacaklar." diye konuştu. Bekar olan şehit polis memuru Yılmaz'ın, ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.


KADİR YILDIRIM (KAYSERİ)


İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen polislerden Emniyet Amiri Kadir Yıldırım’ın, bir süre önce kendine ait sosyal medya hesabından ’İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder’ diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Şehit emniyet amirinin Şırnak’ta Mart ayında geçici görevle operasyonlara katıldığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul’da görev aldığı belirtildi. Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Develi nüfusuna kayıtlı Emniyet Amiri Kadir Yıldırım’ın, 11 Kasım’da sosyal paylaşım sitesi hesabından, ’Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk 2011 yılında Bolu Kıbrıscık ilçesinde görev yaptığım iyi bir kaymakamdı. Yapılan bu hain ve şerefsiz saldırıyı lanetliyorum. İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder’ diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Şehit polisin ayrıca, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Mart ayında geçici görevle görevlendirildiği kaydedildi. Emniyet Amiri Yıldırım, o günlerde de ’Türk Bayrağı için canımız feda’ ve ’Bana bir şey olursa herkes hakkını helal etsin’ paylaşımları duygulandırdı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul’da görev yapan şehit polis, tankların üzerindeki fotoğraflarını ve aynı zamanda darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik görüntülerini de sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşarak, ’Bu devlete silah çeken kiekti.

MEHMET ATICI (ADANA)


Şehit olan polislerden 22 yaşındaki Mehmet Atıcı’nın Adana’daki baba evine ateş düştü. İmamoğlu İlçesi’nde oturan ve geçen yıl Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan şehit polis memuru Mehmet Atıcı’nın şehitlik haberini dün gece öğrenen babası İsmail, annesi Esin Atıcı, İstanbul’a hareket etti. İlk görev yerinde şehit olan Mehmet Atıcı’nın cenazesi, Adana’da toprağa verilecek.

MEHMET DÜZGÜN (KONYA)


Şehit düşen polis memuru Metin Düzgün'ün Konya'daki ailesine acı haber ulaştı. Yetkililer acı haberi anne Hatice Düzgün'e verdi. Oğlunun şehadet haberini alınca fenalık geçiren anne Düzgün, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Şehidin kardeşinin yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. Bekar olan şehit polis memuru Metin Düzgün'ün, 1,5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.


HASAN BİLGİN (ZONGULDAK)


26 yaşındaki Çevik Kuvvet polisi Hasan Bilgin’in Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehidin babası Yaşar Bilgin ile annesi Aynur Bilgin'in gece İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Şehidin babannesi Nebiye Bilgin'e ise acı haber sabah saatlerinde verildi. 112 sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletildi. Şehit Hasan Bilgin’in yaklaşık bir yıl önce polislik sınavlarını kazandığı ve göreve başladığı belirtildi.


TUNÇ UNCU


Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan Beşiktaş Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu'nun sosyal medya hesabında son paylaştığı fotoğraf ortaya çıktı. Son yaptığı paylaşımda maçta görevli olduğuna dair görevli kartının fotoğrafını paylaşan Uncu'nun ayrıca Caner Erkin ile çektirdiği fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.


BERKAY AKBAŞ


Bombalı Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş da hayatını kaybetti. Patlamanın ardından Berkay'ın arkadaşları ve ailesi Twitter'da Berkay'dan haber alınamadığını belirterek yardım istemişti. Akbaş’ın arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda gezmek için İstanbul’a gittiği kaydedildi.


HAMDİ DİKMEN (MALATYA)


İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Hamdi Dikmen'in Malatya'daki babaevine acı haber ulaştı.Babası Abuzer Dikmen'in 15 yıl önce vefat ettiği ve bekar olduğu öğrenilen şehidin, yaklaşık 3 aydır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.



BORA ÇELİK


Şehit olan polislerden 24 yaşındaki Bora Çelik’in, Niğde’nin Bor İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Nuri, Rahime Çelik çiftine oğullarının şehitlik haberi polis görevlileri tarafından verildi. Acı haberi alan Çelik çiftini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Bekar olan Bora Çelik’in cenazesi Niğde’nin Bor İlçesi’nde toprağa verilecek.




OĞUZHAN DUYAR


Şehit polis memuru Oğuzhan Duyar'ın annesi Nurhan Duyar, oğlunun polisliği sevdiğini ve hep şehit olmak istediğini belirterek, "Biz her zaman dimdik ayaktayız." dedi. Duyar, oğlunun 7 ay önce polis memuru olduğunu söyledi. "Ne istediler benim kuzumdan. O benim varım, yoğum, bir tanemdi. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldılar ama onların yanına kalmasın. diyen Duyar, şunları anlattı:"Oğlum polisliği seviyordu, hep şehit olmak istiyordu. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Benim oğlumun istediğini oldu. Şehit annesiyim. Allah kalanlara, hepsine uzun ömür versin. 21 yaşındaydı. 28 Aralık'ta da doğumgünüydü. Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım. O hainlerin hiçbir zaman yanına kalmasın."


NAZİF EMRE HOROZ (KONYA)


2 yıl önce polis memuru olan 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz'un memleketi Konya’ya ateş düştü. Şehit Horoz’un babası Mustafa Horoz’un, oğlunun yanında İstanbul’da taksi şoförlüğü yaptığı kaydedildi.

Merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki komşuları, annesi Emin Horoz’un da, oğlunun acı haberini aldıktan sonra İstanbul’a gittiğini söyledi. Şehit Horoz 2 yıl önce Nazife Horoz ile dünya evine girmiş ve 6 ay önce de Erva ve Elif adında ikiz bebekleri dünyaya gelmişti.

Konya’nın Seydişehir İlçe nüfusuna kayıtlı olan şehit Horoz’un, Seydişehir’de oturan dedesi dedesi Ali Öztürk’ün, evinin önüne de taziye çadırı kuruldu. Torununun şehit olduğu haberini sabah öğrendiğini belirten dede Ali Öztürk şunları söyledi:

”Torunum en son Konya’ya geldiğinde beni de ziyaret etti. Sohbet ettik. Dedim ki ’Bak ben bekçilik yaptım bir sene. Önden gitme, arkadan gitme, ortadan git’ dedim. Hatta ’Önüne düşmüş yaralı varsa ona da yardımcı oluver ne olursa olsun adam’ dedim. Bir daha da telefonla da görüşmedik. Sabah duydum şehit olduğunu, damat aradı, ’Baba başkasından duyma benden duy, torunun Emre’ yi kaybettik’ dedi. Yapacak bir şey yok Allah kabri cennet, ruhu şad olsun."

Şehit Nazif Emre Horoz’un cenazesinin yarın öğle namazının ardından Seydişehir’de defnedilmesi bekleniyor.