Spor Beşiktaş takım olarak umutlu

Beşiktaş takım olarak umutlu

Paylaş
Beşiktaş takım olarak umutlu

Beşiktaş takım olarak umutlu

Beşiktaşlı futbolcular, Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendikleri için üzgün olduklarını, ancak Turkcell Süper Lig şampiyonluğuna ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımdan İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Mert Nobre, Fabian Ernst ve Necip Uysal, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk sözü alan kaptan İbrahim Üzülmez, son haftalarda aldıkları kötü sonuçlardan dolayı takım olarak çok üzgün olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Beşiktaş’a yakışmayacak sonuçlar aldık. Bu sonuçlardan dersler çıkarmalıyız. İyi bir takımız ve bunu geçen sene gösterdik. Geçen sene bu kupayı kazanmış takımın, grup maçlarında gösterdiği performans takımla aynı kalitede değil. Hafta sonu lig başlıyor. Bu takım geçen seneki başarıyı, şampiyonluğu yaşayacaktır. Bunu takım arkadaşlarımda görüyorum. Bundan sonra sahada çok farklı bir takım göreceksiniz."
İbrahim Üzülmez, camia olarak birlik ve beraberliği yakaladıkları sürece başarılı olacaklarını vurgulayarak, "Birlik ve beraberlik olmazsa istikrar olmaz. Bu takım başarılı olacaktır ama başarılı olurken de camiada birlik beraberliği yakalamamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

"ESKİ TAKIM ARKADAŞLARIMIZI GÜNDEME GETİRMEK BİZE ZARAR VERİYOR"

Taraftarlara da seslenen İbrahim Üzülmez, şöyle devam etti:
"Taraftarlarımızdan rica ediyorum. Onların desteği ile geçen sene bu takım 2 kupa aldı. Kupadan dolayı üzgünüz. Ama önümüzde lig var. Başarıyı yakalamak için birbirimize destek olmalıyız. Geçmiş dönemlerde bu takımda mücadele etmiş futbolcular var. Kötü sonuçlardan sonra o arkadaşları gündeme getirmek bize zarar veriyor. Ben de çok seviyorum o arkadaşları, ama son yıllarda başarısız sonuçlardan sonra bunları gündeme getirmek doğru değil. Sezon bu arkadaşlarımızla devam edeceğine göre, bu arkadaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bütün takım arkadaşlarıma inanıyorum. Bu takım başarılı olacaktır. Başarı için camia olarak kenetlenmeliyiz."

İbrahim Üzülmez, bir soru üzerine, son 7 resmi maçta kötü sonuçlar almalarını sadece tribün tepkisine bağlamanın doğru olmayacağını, kendilerinin de kötü oynadıklarını söyledi.

Yeni transferlerin aldıkları ücretlerin takım içinde sıkıntı yaratıp yaratmadığı sorusuna İbrahim Üzülmez, "Gelen arkadaşlar çok kaliteli. Zaman zaman o arkadaşlarla ilgili sıkıntı yaşadık. İyi performans gösterebilirlerdi. İkinci yarıda göstereceklerdir. Fiyatlardan önce sahada takım ruhunu yakalamanız gerekir. Bunu yakalarsanız başarılı olursunuz. Takım olamadıktan sonra çok büyük futbolcuları da getirseniz başarı gelmez. Bazı arkadaşlarımız çok daha iyi performans gösterecektir. Maddiyatı ön plana çıkarmak çok doğru değil. Bütün futbolcularla bunu aşacağımıza inanıyorum" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Deneyimli futbolcu, genç futbolcularla ilgili bir soru üzerine de "Genç oyuncuların büyük camianın değerini bilmesi gerekiyor. Ortamı görecek, İnönü Stadı’na gittiği zaman zaten kendini motive etmesi gerekiyor. Bu takımda nasıl kalıcı olurum mücadelesi içinde olmalılar. Çok kaliteli genç oyuncularımız var ve çok da başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM TORAMAN: "ASIL HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU"

İbrahim Toraman ise futbolda hiçbir şeyin garantisinin olmadığını dile getirerek, "Geçen yılki mutluluğu bu sene de yaşamak istiyorduk. Türkiye Kupası’ndan elendik ama asıl önemli hedef Süper Lig şampiyonluğudur ve hala önümüzde duruyor" dedi.
Aleyhlerine görünen durumu lehlerine çevirebileceklerini anlatan İbrahim Toraman, "Tecrübeli takımız, şu an olumsuz bir hava olabilir ama ikinci yarının başlaması ile bunu kırabiliriz. Önemli transferler yapıldı. Lig şampiyonluğu asıl hedeftir. Artık elimizde Süper Lig şampiyonluğu hedefi kaldı. Buna inanıyoruz. İlk maçımızdan itibaren taraftarımızı da yanımızda görünce hedefimize varacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

NOBRE: "ÇİFT FORVETLE OYNAMAK SEVDİĞİM BİR ŞEY AMA..."

Siyah-beyazlıların forvet oyuncusu Mert Nobre ise tek forvetli sistemi mi iki forvetli sistemi mi istediği sorusuna, "İki forvetle oynamak benim de sevdiğim bir şey. Ama şu unutulmamalı ki şu anki sistemle geçen sene 2 kupa aldık" dedi.
Kötü sonuçların ardından dersler aldıklarını vurgulayan Nobre, "Artık geçmişten ders alıp önümüze bakacağız ve şampiyon olacağız. Kimse kaybettiği için mutlu olamaz. Bu sıkıntıları geride bırakıp önümüze bakmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla konuşuyoruz ve herkes şampiyon olmak istiyor" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

"ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN KAZANMASI"

Nobre, bu sezon resmi maçlarda sadece 1 gol attığı hatırlatılarak, bunun üzerinde bir baskı oluşturup oluşturmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Büyük takımlarda ve böyle şampiyonlarda oynadığınızda her zaman baskı vardır. Bir forvet oyuncusu olarak da içinde bulunduğum durumdan memnun değilim. Daha fazla çalışıp daha fazla goller atmak istiyorum. Önemli olan Nobre veya başka bir insanın iyi oynaması değil, takım olarak iyi oynamamız. Tek yapmamız gereken geçen seneki performansımıza dönmek. Önümüzde 17 maç var ve sadece 5 puan fark bulunuyor. Puan farkını da çok kolay kapatabiliriz. Ben tabii ki gol atmak isterim, ama benim asıl mutlu olduğum takımın kazanması, kimin attığı önemli değil."

ERNST: "HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ"

Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Fabian Ernst ise "Son maçlarda aldığımız mağlubiyetler için hepimiz üzgünüz ama lig kupasını kaldıracak olan bizleriz. Elimizde Türkiye şampiyonluk kupası var ve bunu almak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Ernst, son haftalarda kendisinin de bir düşüş yaşadığının belirtilmesi üzerine, "Kendi performansımdan ve takımın performansından mutlu değilim. Bir maçı kaybettiyseniz hata yapmışsınızdır. Yenildiğimiz maçları çok ufak farklarla kaybettik. Bunlar üzüntü verici. Ama son iki maçta gösterdiğimiz görüntü ile birlikte o kötü görüntü iki katına çıktı" dedi.

NECİP: "TARAFTARIN TÜM TAKIMA DESTEK VERMESİ LAZIM"

Siyah-beyazlıların genç futbolcusu Necip Uysal ise çok çalışıp takımına faydalı olmak istediğini söyledi.
Necip, son haftalarda sadece kendisine ve Ernst’e sevgi gösterisinde bulunulduğunun hatırlatılması üzerine de "Benim için çok mutluluk verici bir şey ama taraftarın sadece ikimize değil tüm takıma destek vermesi lazım" ifadelerini kullandı.