Spor Beşiktaş'tan KAP'a Mario Gomez açıklaması!

Beşiktaş'tan KAP'a Mario Gomez açıklaması!

Paylaş
Beşiktaş'tan KAP'a Mario Gomez açıklaması!

Beşiktaş, Mario Gomez'in Wolfsburg'a transferinden alacağı ücret ile ilgili sürecin devam ettiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Beşiktaş, Mario Gomez'i kiralarken Fiorentina kulübüyle, oyuncunun başka bir takıma transfer edilmesi halinde bonservis bedelinin yüzde 50'sinin kendilerine verilmesi konusunda anlaşma sağlamıştı. Alman golcü Beşiktaş'ta bir sezon oynadıktan sonra, Wolfsburg'a transfer oldu. Fiorentina, bu transferden dolayı 1 milyon 50 bin Euro aldıklarını bildirmişti. İtalyan kulübün Beşiktaş'la yaptığı anlaşma gereği bu paranın yarısı Siyah-Beyazlılara verilecekti.

Beşiktaş kulübü, Gomez'in transferinde usülsüzlük olduğu gerekçesiyle bonservis bedelinin doğru bildirilmediğini belirterek olayın peşine düşmüştü. İddialar göre Gomez, Wolsfburg'a 7 milyon Euro'ya transfer olmuş, Beşiktaş'ın ise bu transferden 3.5 milyon Euro alacağı öne sürülmüştü.

İNCELEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR


Kartal, Mario Gomez'in bonservis bedeliyle ilgili araştırmaların ve incelemelerin yapıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Mario Gomez 2016-17 sezonu başlangıcında Fiorentina Kulübünden Wolfsburg Kulübüne transfer olmuştur. Fiorentina Kulübü tarafından Şirketimize yapılan bildirimde, Wolfsburg Kulübü tarafından bu transfer nedeniyle kendilerine ödenecek toplam transfer bedelinin 1.050.000 Avro olduğu, bu kapsamda Şirketimizin bu bedel içinden 525.000 Avro'ya hak kazandığı bildirilmiştir.

Şirketimiz Yönetim Kurulu ve Hukuk Müşavirliğinin, Fiorentina Kulübü, Wolfsburg Kulübü, her iki Kulübün bağlı olduğu federasyonlar ve Ülke makamlarından temin edilen belgeleri inceleme süreci devam etmekte olup bundan sonraki Hukuki Sürecin devamında izlenecek adımları belirlenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Haberin Devamı