Spor Beşiktaş transfere en çok harcayan kulüp

Beşiktaş transfere en çok harcayan kulüp

Paylaş
Beşiktaş transfere en çok harcayan kulüp

"Futbolda Transfer Gerçekleri" araştırmasına göre, Beşiktaş, takım toplam değerinin içinde yüksek transfer harcamasıyla dikkat çekti

İki ayda bir yayımlanan ekonomi, finans dergisi DT Business Rewiew’in dördüncü sayısında yer alan araştırmaya göre, yeni futbolcular sisteme, eksikliklerine göre daha düşük maliyetle giriyorsa bu, lig için finansal anlamda olumlu, yeni futbolcular sisteme eskilerine göre daha yüksek maliyetle giriyorsa bu, lig için finansal anlamda olumsuz etki yapıyor.

Bir takıma veya lige toplamda yeni girişler para karşılığı oluyorken, çıkışlar gelir getirmiyorsa bu durumun, önemli bir ekonomik kayıp anlamına geldiği tespitine yer verilen araştırmada, bu üç önermenin zaten hemen herkesin fazla düşünmeden aklına gelen noktalar olduğu ancak, olaya takımlar değil lig olarak bakıldığında, ekonomik olarak en kötü olasılığın sistem içerinde aynı futbolcuların düzenli olarak para karşılığı yer değiştirmeleri olduğu belirtildi.

En fazla piyasa değeri olan üç takım olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 2009-2010 transferlerine yer verilen araştırmada, şu değerlendirmeler yapıldı.

"Bu üç kulüpte de ciddi sayıda oyuncu gelip gitmesine rağmen gelir kalemleri son derece düşüktür. Bir önceki sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, takım toplam değerinin içerisinde yüksek bir transfer harcamasıyla dikkat çekmekte.

EN FAZLA NET TRANSFER HARCAMASI FENERBAHÇE'NİN

En fazla net transfer bedeli harcaması yapan Fenerbahçe, uluslararası transferlerinde en az dış ticaret açığı veren kulüp olmuştur. (7.387.000 Euro) Galatasaray ve Beşiktaş’ın tüm yurt dışı transferleri doğrudan kulüp için dış ticaret açığı doğurmuştur.

EN PAHALI FUTBOLCU ARDA TURAN

Tüm takımlar arasında en büyük bireysel değer (13.350.000 Euro) sahip futbolcu olan Arda Turan, Galatasaray’ın Gençlik Geliştirme Programından geldiği için maliyeti sıfıra yakındır.

GALATASARAY KADROSUNUN YÜZDE 19'U ALT YAPIDAN

Galatasaray’ın toplam piyasa değerinin yüzde 19’a yakınını Gençlik Geliştirme Programından yetiştirdiği oyuncular oluşturmaktadır. Diğer iki kulüple karşılaştırıldığında (Fenerbahçe yüzde 7,3, Beşiktaş yüzde 6,5) Bu son derce yüksek bir orandır."

Araştırmada, yayının gelecek sayılarda analizlerin Avrupa’nın bazı ligleriyle detaylandırılacağı bildirildi.

Haberin Devamı