Spor Beşiktaş ve Antalya'nın 30. randevusu

Beşiktaş ve Antalya'nın 30. randevusu

Paylaş
Beşiktaş ve Antalya'nın 30. randevusu

Beşiktaş ile Antalyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 30. kez karşı karşıya gelecek

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982’de İstanbul’da yapılan ve Beşiktaş’ın 6-0 üstünlüğüyle sona eren maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 29 lig maçının 19’unu Beşiktaş, 3’ünü Antalyaspor kazanırken, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar.

Siyah-beyazlıların bu süre içinde attıkları toplam 67 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 25 gol kaydedebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan ve Beşiktaş’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı.

ANTALYA'DA DA BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

Beşiktaş, Antalyaspor karşısında Antalya’da maçlarda da rakibine galibiyet sayısı bakımından üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Antalya’da yaptıkları 14 lig maçının 7’sinde sahadan galip ayrılırken, 2 kez yenildi, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş, dış sahadaki maçlarda Antalyaspor filelerini 31 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü. Beşiktaş, geçen sezon Antalya’da yaptığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen, 3-2 kazanmayı başarmıştı.

BEŞİKTAŞ 13 MAÇTIR YENİLMİYOR

Siyah-beyazlılar, Antalyaspor karşısında son 13 maçtır ligde yenilgi yüzü görmedi. Rakibine en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında İstanbul’da yapılan maçta 1-0 yenilen Beşiktaş, daha sonra yaptığı 13 lig maçının 10’unu kazanırken, 3 kez de berabere kaldı.

Haberin Devamı