Spor Beşiktaş ve Antalya'nın 31. randevusu

Beşiktaş ve Antalya'nın 31. randevusu

Paylaş
Beşiktaş ve Antalya'nın 31. randevusu

Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 31. kez karşı karşıya gelecek

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982’de İstanbul’da yapılan ve Beşiktaş’ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başladı.

O tarihten bu yana yapılan 30 lig maçının 20’sini Beşiktaş, 3’ünü Medical Park Antalyaspor kazanırken, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar.

Rekabetteki son 5 lig maçını kazanan siyah-beyazlıların bu süre içinde attıkları toplam 68 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 25 gol kaydedebildi.

İki takım arasında ligde geçen sezonki randevuları Beşiktaş, İstanbul’da cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada 2-0, Antalya’da da 1-0’lık skorlarla kazandı.

BEŞİKTAŞ, EVİNDE AÇIK ARA ÜSTÜN

Beşiktaş’ın, Antalyaspor karşısında ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda, rakibine açık ara üstünlüğü göze çarpıyor.

Beşiktaş, Antalyaspor’la, 1’ini cezası nedeniyle Eskişehir’de yaptığı iç sahadaki 15 karşılaşmanın 12’sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, 1 kez rakibine yenildi, 2 kez de berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, son 4 randevuda gol yemediği iç sahadaki maçlarda Antalyaspor filelerini toplam 36 kez havalandırırken, kalesinde ise yalnızca 6 gol gördü.

BEŞİKTAŞ, 14 MAÇTIR YENİLMİYOR

Siyah-beyazlılar, Antalyaspor karşısında son 14 maçtır ligde yenilgi yüzü görmedi. Rakibine en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında İstanbul’daki maçta 1-0 mağlup olan Beşiktaş, daha sonra yaptığı 14 lig maçının 11’ini kazanırken, 3 kez de berabere kaldı.

Haberin Devamı