Spor Beşiktaş'a Lucescu darbesi

Beşiktaş'a Lucescu darbesi

Paylaş
Beşiktaş'a Lucescu darbesi

Beşiktaş, hazırlık mücadelesinde Shakhtar Donetsk'e 4-1 mağlup oldu

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Siyah-Beyazlılar; Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Julien Escude, Pedro Franco, Necip Uysal, Kerim Frei, Manuel Fernandes, Bruno Dentinho, Ömer Şişmanoğlu, Michael Eneramo ve Filip Holosko onbiriyle başladı.

Günay Güvenç, Uğur Boral, Gökhan Süzen, Alperen Doğan, Samet Ilgar, Ramon Motta ve Mehmet Akgün yedek başladı.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu Beşiktaş yaptı. İki ekibin de düşük tempoda başladığı oyunun ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlerleyen dakikalarda topa daha fazla sahip olan Ukrayna ekibi, oyunun kontrolünü elinde tutsa da kalemizde etkili olamadı. Beşiktaş, geliştirdiği hızlı hücumda Ömer Şişmanoğlu ile skoru 1-0 yaptı.

12. dakikada gelişen atağımızda Dentinho, rakip orta sahanın yarısından defansın arkasına hareketlenen Ömer’e güzel bir ara pası attı. Topla buluşan Ömer, ceza sahası içi sağ çaprazdan kaliteli bir aşırtma vuruşla topu köşeden filelerle buluşturdu(1-0). Shakhtar Donetsk, takımımızın golüne cevap vermekte gecikmedi ve Ilsinho ile 16. dakikada skora denge getirdi(1-1).

Karşılıklı goller sonrası maça tempo geldi. 22. dakikada konuk ekip Fred ile skoru lehine getiren golü buldu(1-2). Siyah-beyazlılarımız, skora denge getirmek isterken kalesinde üçüncü golü gördü. 37. dakikada Douglas, Shakhtar Donetsk’in üçüncü golünü kaydetti(1-3). Devrenin son dakikasında Fred’in ayağından gelen gol ilk yarının skorunu belirledi(1-4).

55. dakikada gelişen atağımızda sağ kanattan topu taşıyarak ceza sahasına giren Dentinho, topu Fernandes’e attı. Fernandes’in şutunda top üstten auta gitti. 62. dakikada İsmail Köybaşı yerini Ramon Motta’ya bırakırken Kerim Frei de Mehmet Akgün ile yer değiştirdi. Takımımız, yirmi dakikalık bölümde temposunu artırsa da gol pozisyonuna girmekte zorlandı.

68. dakikada Manuel Fernandes, yerini Samet Ilgar’a bıraktı. 74. dakikada Uğur Boral, Filip Holosko’nun yerine oyuna dahil oldu. 80. dakikada Ömer Şişmanğlu yerini genç oyuncu Alperen Doğan’a bıraktı. 81. dakikada Uğur Boral’ın kullandığı köşe vuruşunda Pedro Franco iyi yükselerek kafayla vuruşunu yaptı ama kaleci gole izin vermedi. Oyunun son bölümünde baskılı gözüken Beşiktaş gol bulamadı ve sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı