Spor Beşiktaş'ın Ankara uğuru

Beşiktaş'ın Ankara uğuru

Paylaş
Beşiktaş'ın Ankara uğuru

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Osmanlı Stadı'nda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yenerek liderlik koltuğuna tekrar oturan Beşiktaş, Ankara'daki maçları iyi değerlendirdi.

Vodafone Arena’nın yapımı nedeniyle bu sezon lig maçlarını farklı statlarda oynamak zorunda kalan ve bazı karşılaşmaları Ankara’da yapmayı tercih eden siyah-beyazlı takım, başkentteki 5 lig mücadelesinde 13 puan topladı. "Kara Kartallar", Ankara’daki maçları 4 galibiyet ve bir beraberlikle tamamladı.

Sadece Balıkesirspor’a puan kaybetti

Siyah-beyazlı ekip, Ankara’da sadece Balıkesirspor’a puan kaybetti.

Ligin 22. haftasında Osmanlı Stadı’nda rakibini konuk eden Beşiktaş, taraftarlarının desteğine rağmen mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrıldı. "Kara Kartallar", evsahibi olarak Ankara’da oynadığı maçlarda Medicana Sivasspor’u 3-2, Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 ve Kayseri Erciyesspor’u da 5-1 mağlup etti.

Gençlerbirliği’ni de yendi

Beşiktaş, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ile ligin ilk yarısında deplasmanda karşı karşıya geldi.

Ligin 17. haftasında Ankara 19 Mayıs Stadı’nda rakibine konuk olan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı Demba Ba ve Olcay Şahan’ın golleriyle 2-0 kazandı.

İstanbul’da 8 maçta 14 puan toplayabildi

Siyah-beyazlı ekip, İstanbul’da yaptığı 8 lig maçında ise 10 puan yitirdi.

İstanbul’daki karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Beşiktaş, 8 maçta 14 puan toplayabildi.

Rakipleri Ankara’da hüsran yaşadı

Beşiktaş, Ankara’da başarılı sonuçlara imza atarken, şampiyonluk mücadelesi verdiği Galatasaray ve Fenerbahçe ise buradaki maçlarda hüsran yaşadı.

İki ekip, Gençlerbirliği ile başkentte yaptıkları maçlarda puan kayıpları yaşadı. Galatasaray, rakibiyle ligin ilk yarısında oynadığı maçtan 1-1 beraberlikle ayrılarak bir puan alabildi. Gençlerbirliği, 24. haftada ise Fenerbahçe ile sahasında yaptığı karşılaşmayı 2-1 kazandı.

AA

Haberin Devamı