Spor "Beşiktaş'ın Club Brugge'ü eleme şansı yüksek"

"Beşiktaş'ın Club Brugge'ü eleme şansı yüksek"

Paylaş
"Beşiktaş'ın Club Brugge'ü eleme şansı yüksek"

Bir dönem Trabzonspor'u da çalıştıran Belçikalı eski futbolcu ve teknik direktör Urbain Braems, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu eşleşmesindeki rakibi Club Brugge karşısında şanslı olduğunu söyledi.

Kariyerinde son olarak 1992’de Trabzonspor’u çalıştıran Braems, 12 Mart’ta Brugge’deki Jan Breydel Stadı’nda oynanacak ilk maç öncesinde, 1956-1957 sezonunda formasını giydiği Club Brugge takımını değerlendirdi. 81 yaşındaki eski teknik adam, "Geçen yıl çok iyi takım olduklarını söyleyebilirim ama şu anda iyi değiller. Bu yıl ligde güçlü takımlara karşı genelde kaybettiler. Geçen hafta 1-0 kazandıkları Charleroi maçında da iyi oynamadılar. Club Brugge’le karşılaşmak için iyi bir zaman ve şu anda (Beşiktaş’tan) biraz korkuyorlar" dedi.

Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preud’homme’un başarısına vurgu yapan Braems, Belçika ekibinin kalecisi Mathew Ryan’la hücum hattındaki Lior Refaelov, Obbi Oulare ve Tom De Sutter’in yetenekli oyuncular olduğunu fakat defansın güven vermediği kaydetti.

Braems, "Brugge bu yıl çok iddialı. Hem lig şampiyonluğunu hem kupayı hem de Avrupa Ligi’nde yola devam etmeyi hedefliyorlar. Bu hedeflerden en az ikisini gerçekleştirmek istiyorlar. Fakat bence zaman Beşiktaş’ın lehine işliyor. Beşiktaş burada dikkatli olmalı fakat golü hedeflemeli. Bunu başarırlarsa şansı büyük" diye konuştu.

Urbain Braems, "enfes" olarak nitelediği Club Brugge’ün orta saha oyuncusu İspanyol Victor Vazquez’in 2 ay sahalardan uzak kalmasının Beşiktaş için önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Trabzonspor ve Türkiye’yi unutmadığını ve Türk futbolunu yakından takip ettiğini ifade eden Braems, 1992 Türkiye Kupası finalinde, deplasmanda 3-0 yenildikleri Bursaspor’u, Trabzon’da 5-1’lik skorla eledikleri maçın hayatında özel bir yeri olduğunu ve o karşılaşmanın ardından taraftarların ısrarıyla hayatında ilk kez tabancayla 5 el ateş etmek zorunda kaldığını anlattı.

Belçikalı basın mensuplarına göre favori Beşiktaş

Belçika Flaman devlet televizyonu VRT’nin spor muhabiri Peter Vandenbempt, karşılaşmaya ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Club Brugge, Beşiktaş’ın bir önceki turda elediği Liverpool kadar marka bir takım değil. Brugge Teknik Direktörü, Beşiktaş’ın en az 10 maçının görüntülerine bakar, iyice analiz yapar, kazanmak için hataları bulmaya çalışır. Bu maç bizim için kötü bir zamana denk geliyor. İstanbul’daki maç sonrası Belçika ligi play-off maçları başlıyor. Preud’homme’a, ’Belçika ligi için Avrupa maçlarından vazgeçer misiniz?’ sorusunu yönelttim o da bana iki hedefi de yakalamaya çalışacaklarını söyledi."

Club Brugge internet sitesi sorumlusu Michel Verhaeghe, "Club Brugge UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalma hedefini yakaladı. Bundan sonra ne kadar ileriye gidebilirse bonus olacak. Türk takımı bariz şekilde favori, Brugge daha zayıf ama futbolda favori olmayan takımlar mucizeyi gerçekleştirebiliyor" ifadelerini kullandı.

Jan Breydel Stadı yakınlarında 30 yıldır dönercilik yapan Nuri Uçak ise "Eskişehirliyim ve Eskişehirspor taraftarıyım ama bir Türk olarak Beşiktaş’ın başarılı olmasını isterim. Uzun yıllardır burada ticaret yaptığım için bir taraftan da Brugge taraftarıyım. Club Brugge’ün hafife alınacak bir takım olduğunu sanmıyorum. Bizim de iyi müşterimiz olan en iyi oyuncuları sakatlandı. Brugge burada yenebilir ama Beşiktaş’ın bir üst tura geçme şansını çok yüksek görüyorum. İyi bir maç olmasını ve olay çıkmamasını temenni ediyorum" diye görüşünü dile getirdi.

AA

Haberin Devamı