Spor Beşiktaş'ın gücü "alttakilere" yetiyor

Beşiktaş'ın gücü "alttakilere" yetiyor

Paylaş
Beşiktaş'ın gücü "alttakilere" yetiyor

Beşiktaş'ın gücü "alttakilere" yetiyor

Turkcell Süper Lig’in 17. haftasında kendi sahasında Bursaspor’a 3-2 yenilerek ilk yarıyı 32 puanla toplayan Beşiktaş, zirve mücadelesi yaptığı rakipleri karşısında başarısız bir görüntü çizdi.

Haberin Devamı

Ligin ilk bölümünü Bursaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından 5. sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, zirvedeki rakipleriyle yaptığı maçlarda başarısız sonuçlara imza attı. Beşiktaş, zirvede bulunan 4 takım karşısında 1 kez galip gelerek sadece 3 puan çıkarabildi.

Turkcell Süper Lig’de şu an ilk 4 sırayı paylaşan takımlar arasında sadece Fenerbahçe’yi yenebilen siyah-beyazlı takım, Bursaspor, Kayserispor ve Galatasaray’a ise mağlup oldu.

Geçen sezon da zirve mücadelesi yaptığı takımlardan ziyade orta ve alt sıralarda bulunan takımlar karşısında başarılı olan Beşiktaş, 4 ekip karşısında aldığı sonuçlarla bu sezon da aynı görüntüyü verdi. Bu arada ligin ilk yarısında 3 kez mağlup olan "Kara kartallar", bu yenilgileri de yine zirvedeki takımlardan aldı.

Haberin Devamı

YARIŞTAKİ RAKİPLERİNDEN SADECE 3 PUAN ÇIKTI

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesi yaptığı Bursaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı karşılaşmalarda 12 puanlık bölümün sadece 3’ünü alabildi.
Derbi mücadelesinde BJK İnönü Stadı’nda Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek bu 3 puanını alan siyah-beyazlı takım, Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a 3-0 yenildi. Beşiktaş, diğer rakipleriyle kendi sahasında yaptığı karşılaşmalarda ise Kayserispor’a 1-0 ve son olarak Bursaspor’a 3-2 mağlup oldu.

10 GOLÜN 7’SİNİ ÜSTÜNDEKİ RAKİPLERİNDEN YEDİ

Bu sezon savunmasıyla dikkat çeken siyah-beyazlı ekip, zirvedeki takımlara karşı ise kalesini başarılı şekilde savunamadı.
Ligin ilk yarısında kalesinde 10 gol gören Beşiktaş, bu gollerin 7’sini zirvedeki 3 takımdan yedi. Sadece Fenerbahçe’ye karşı kalesini kapatabilen "Kara kartallar", Galatasaray ve Bursaspor’un 3’er, Kayserispor’un da 1 olmak üzere toplam 7 golüne engel olamadı.
Beşiktaş, ilk 4 sırada yer alan takımlara ise 5 gol attı.

PUANLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ALTTAKİLERDEN ALDI

Siyah-beyazlı takım, ligin ilk yarısında topladığı puanların büyük bölümünü altındaki takımlardan aldı.
32 puanın sadece 3’ünü üstündeki ekiplerde çıkaran Beşiktaş, altında yer alan takımlar karşısında ise 12 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik alıp 26 puan elde etti.
Altındaki ekiplere karşı başarılı bir görüntü sergileyen siyah-beyazlı takım, bu takımlar karşısında yenilgi üzüntüsü de yaşamadı.
Beşiktaş, puan cetvelinde altında bulunan takımlarla oynadığı 12 maçta ise kalesinde sadece 3 gol gördü.

Haberin Devamı

ZİRVEDEKİ VE ALTINDAKİ TAKIMLARA KARŞI ALDIĞI SONUÇLAR

Beşiktaş’ın zirvede yer alan 4 takıma karşı aldığı sonuçlar şöyle:
Galatasaray-Beşiktaş..........: 3-0
Beşiktaş-Kayserispor..........: 0-1
Beşiktaş-Fenerbahçe...........: 3-0
Beşiktaş-Bursaspor............: 2-3
Siyah-beyazlı ekibin altındaki ekiplere karşı aldığı sonuçlar ise şöyle:
İstanbul B. Bel.-Beşiktaş.....: 1-1
Beşiktaş-Antalyaspor..........: 2-0
Gençlerbirliği-Beşiktaş.......: 0-0
Beşiktaş-Gaziantepspor........: 0-0
Beşiktaş-Denizlispor..........: 1-0
Beşiktaş-Kasımpaşa............: 2-1
Eskişehirspor-Beşiktaş........: 0-1
Beşiktaş-Ankaragücü...........: 1-0
Trabzonspor-Beşiktaş..........: 0-2
Sivasspor-Beşiktaş............: 0-1
Beşiktaş-Diyarbakırspor.......: 0-0
Manisaspor-Beşiktaş...........: 1-1
Bu arada Beşiktaş, küme düşürülen Ankaraspor maçını da hükmen 3-0 kazanarak alttaki bir takıma karşı 3 puanını hanesine yazdırdı.

AA

Haberin Devamı