Spor Beşiktaş'ın hayal kırıklıkları

Beşiktaş'ın hayal kırıklıkları

Paylaş
Beşiktaş'ın hayal kırıklıkları

Turkcell Süper Lig'in yanı sıra Türkiye Kupası'nda bu sezon arzuladığı hedefleri yakalayamayan Beşiktaş'ta Nihat, Tabata, Nobre ve Yusuf performanslarıyla hayal kırıklığı yaşattı

Geçen sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası olmak üzere iki kupayla kapatan siyah-beyazlılar, 2009-2010 sezonunda aynı başarıyı gösteremezken camianın beklenti içinde olduğu bu futbolcular oynadıkları futbolla yetersiz kaldılar.

Nihat, Nobre, Tabata ve Yusuf birçok maçta sakatlıkları veya hastalıkları nedeniyle takımlarını yalnız bırakırken, 4 futbolcu toplamda 10 gole imza atabildi.

NİHAT, İSPANYA’YI ARATTI

Siyah-beyazlılarda yuvasına dönen Nihat Kahveci performansıyla yetersiz kaldı. İspanya’da başarılı sezonlar geçiren ve büyük umutlarla yetiştiği kulübüne dönen Nihat, İspanyol takımlarındaki skorer kimliğini gösteremedi.

Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş’taki ikinci döneminde 20 Turkcell Süper Lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa olmak üzere toplam 28 maçta forma giymesine rağmen sahada kaldığı sürenin büyük bölümlerinde suskun kaldı.

Milli oyuncu, bu 29 maçta takımına sadece 4 gol kazandırabildi. Turkcell Süper Lig’de 2 kez fileleri havalandıran Nihat, Türkiye Kupası’nda da 2 kez gol sevinci yaşadı.

TABATA BEKLENENİ VEREMEDİ

Beşiktaş’ın bu sezon en çok beklenti içine girdiği, ancak herhangi bir katkısını görmediği futbolcuların başında Rodrigo Tabata geldi.

Delgado’nun yokluğunda takımı hücumda organize etmesi ve golcülere destek olması amacıyla alınan Brezilyalı oyuncunun performansından ziyade bonservisi için Gaziantepspor’a ödenen 8 milyon avro konuşuldu.

Tabata, 15 Turkcell Super Lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 Türkiye Kupası olmak üzere toplam 20 karşılaşmada görev aldı.

Eski takımında başarılı işler yapan, ancak Beşiktaş’ta oynadığı süre boyunca sessiz kalan Tabata, 17 karşılaşmada takımına sadece Turkcell Süper Lig’de olmak üzere 2 gol kazandırabildi.

YUSUF, GEÇEN SEZONDA KALDI



Geçen sezon Beşiktaş’ın iki kupalı döneminde ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan Yusuf Şimşek ise bu sezonki performansıyla adeta geçen sezonda kaldı.

Takımına geçen sezon çok kritik anlarda önemli goller kazandıran tecrübeli oyuncu, bu sezon eski başarısını arattı.
16 Turkcell Süper Lig, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Süper Kupa ve 2 de Türkiye Kupası’nda forma giyen Yusuf, toplam 21 maçta sahada kalırken sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi.

NOBRE YOKLARI OYNADI

Siyah-beyazlı takımın önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Mert Nobre, Yusuf, Tabata ve Nihat’a ayak uydurarak hayal kırıklığı yarattı.

Fenerbahçe kariyerindeki performansını Beşiktaş’ta hiçbir sezonda geçiremeyen tecrübeli oyuncu, siyah-beyazlı takımdaki en kötü dönemini ise bu sezon yaşadı.

Sakatlığının yanı sıra oğlunun hastalığı nedeniyle sorunlarla uğraşan Nobre, bu sezon adeta yokları oynadı. 18 Turkcell Süper Lig, 5 Şampiyonlar Ligi, 4 Türkiye Kupası ve 1 de Süper Kupa olmak üzere 28 maçta görev alan Nobre, sadece 3 kez rakip fileleri havalandırabildi.

Türkiye Kupası’nda 2 gol atabilen siyah-beyazlı oyuncu, Turkcell Süper Lig’de ise sadece 1 kez gol sevinci yaşadı.

VE DİĞERLERİ

Beşiktaş’ta Yusuf, Tabata, Nobre ve Nihat’ın yanı sıra Serdar Özkan, İbrahim Kaş ve Ramazan Özcan da beklenen performansın uzağında kaldılar.

İspanya’nın Getafe Kulübü’nden kiralık olarak transfer edilen İbrahim Kaş, oynadığı birçok maçta büyük hatalar yaparak savunmada sıkıntılar yaratırken, Serdar Özkan ise özellikle Galatasaray, Kasımpaşa ve Eskişehirspor karşılaşmalarında önemli pozisyonları değerlendiremeyerek takımına katkı yapma fırsatını kaçırdı.

Siyah-beyazlı ekip, bir diğer hayal kırıklığını ise devre arasında Rüştü ve Hakan’a alternatif oluştursun diye transfer ettiği kaleci Ramazan Özcan’da yaşadı.

Ligde forma şansı bulamayan Ramazan, sadece Beşiktaş’ın yenildiği Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan iki Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında siyah-beyazlı formayı giydi.

AA

2

Haberin Devamı