Spor Beşiktaş'ın parlayan yıldızı

Beşiktaş'ın parlayan yıldızı

Paylaş
Beşiktaş'ın parlayan yıldızı

Bu sezon Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda arzuladığı başarıları yakalayamayan ve birçok futbolcusundan istediği verimi alamayan Beşiktaş'ın parlayan yıldızı Brezilyalı oyuncu Bobo oldu

Tello, Yusuf, Tabata, Nihat ve Nobre gibi skorer oyuncular bu sezon performanslarının çok altında kalırken, Bobo, takımının mücadele ettiği her kulvarda golcü kimliğini gösterme başarısı gösterdi.

Attığı gollerle takımını zaman zaman tek başına taşıyan yıldız oyuncu, ligde 12 gole ulaşarak, Türkiye’deki kariyer rekorunu kırdı. Bobo, toplamda da resmi maçlarda 78 gol atarak, Beşiktaş’ın tarihindeki en golcü yabancı oyuncusu unvanını eline aldı.

Beşiktaş’ın bu sezon yaşadığı skor üretme sıkıntısına rağmen kendi performansını sahaya yansıtmayı başaran 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon toplamda 14 gole ulaştı.

GELDİĞİNDEN BERİ ATIYOR

Beşiktaş formasını 2005-06 sezonun ikinci yarısından itibaren giyen Bobo, siyah-beyazlı takıma geldiği günden beri gol atmaktan yorulmadı.

İlk yarım sezonunda ligde 5 gol atan ve Türkiye Kupası’nda da 4 kez fileleri havalandıran siyah-beyazlı oyuncu, Beşiktaş’taki en iyi dönemini ise 2006-07 sezonunda yaşadı. Bu sezonda toplam 20 gole ulaşan yıldız oyuncu, kalan 3 sezonda da istikrarını korudu.

BEŞİKTAŞ’IN EN GOLCÜ YABANCI OYUNCUSU

Beşiktaş’a transfer olduğu dönemde soru işaretleriyle karşılaşan Bobo, attığı gollerle tereddütlere en iyi karşılığı verdi.
Brezilyalı oyuncu, siyah-beyazlı takımdaki 4,5 sezonunda toplamda 78 gole ulaşarak, takımının en golcü yabancı oyuncu unvanını elde etti. Toplamda 78 gole ulaşan Bobo, böylece Mirsad Kovacevic’i geçti ve Beşiktaş’ın en golcü yabancı oyuncusu oldu.

LİGDE YARIM DALYA HEYECANINA GİRDİ



Ligde bu sezon attığı 12 golle toplamda 49 gole ulaşan Bobo’yu yeni bir heyecan sardı. Beşiktaş’ta yabancı oyuncu olarak birçok ilke imza atan yıldız futbolcunun yeni hedefi ligde yarım dalyaya ulaşmak oldu.

Siyah-beyazlı oyuncu, önümüzdeki maçlarda 1 gol daha attığı takdirde 50 gole ulaşacak.

AVRUPA’NIN DA GOLCÜSÜ

Turkcell Süper Lig’in yanı sıra, Türkiye Kupası’nda da takımına birçok gol kazandıran Brezilyalı oyuncu, Avrupa kupalarında da takımının en golcü oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor.

Takımının bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı maçlarda 1 gol atabilen ve böylece 8 gole ulaşan Bobo, Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu olan 14 gollü Oktay Derelioğlu’na biraz daha yaklaştı.

Oktay’ı 9 golle Rumen oyuncu Daniel Gabriel Pancu izlerken, Bobo, 8 gole ulaşarak Beşiktaş’ın Avrupa’daki en golcü üçüncü oyuncusu oldu.

BAŞKA KULÜPLERİN DİKKATİNİ DE ÇEKİYOR


Bobo, Beşiktaş’ta ortaya koyduğu performansla Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekiyor. Brezilyalı oyuncuya sezon başında Fransa’nın Saint Etienne Kulübü talip olurken, Beşiktaş Kulübü’nün bu sezon ortaya koyduğu performansla Bobo’yu kadroda tutup tutmayacağı merakla bekleniyor.

BOBO’NUN GOLLERİ

Sezon Lig Türkiye Kupası Avrupa Kup. TFF Süper Kupa

2005-06 5 4
2006-07 11 7 2
2007-08 10 1 4 1
2008-09 11 7 1
2009-10 12 1 1

2

Haberin Devamı