Spor Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Paylaş
Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham, Partizan ve Asteras Tripoli ile eşleşen Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesinde Arsenal'e elenerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan temsilcimiz Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. C Grubu'nda mücadele edecek Siyah-Beyazlı takım Tottenham, Partizan ve Asteras Tripolis eşleşti.

Beşiktaş yine Londra'ya gidiyor

Beşiktaş'ın L Grubu'ndaki rakiplerinden Tottenham, Arsenal gibi Londra şehrinin takımı. 1882 yılında kurulan Tottenham'ın renkleri, lacivert ve beyaz... İngiltere Premier Lig'de 2 şampiyonluğu bulunan Londra ekibi, ülkesinin güçlü takımlarından biri. Tottenham'ın Avrupa'da ise 2 UEFA Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunuyor.

Tottenham, bu sezon 5 futbolcuyu kadrosuna kattı. Eric Dier, bu futbolcular arasında son maçlardaki formuyla öne çıkıyor. Öte yandan Lennon, Soldado, Adebayor ve Lamela İngiliz ekibinin önemli gol silahları.

Tottenham, bu transfer döneminde Sigurdsson ve Jermain Defoe gibi yıldız futbolcularıyla yollarını ayrıdı. Londra ekibi, Beşiktaş'ın karşısına bu oyunculardan yoksun çıkacak. İngiltere Premier Lig'e iyi bir başlangıç yapan Siyah-Beyazlılar'ın rakibi ilk iki maçında West Ham'a karşı 1-0, QPR'ye karşı 4-0'lık sonuçlar elde etti.

Tribünler konuşacak


UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimizin bir diğer rakibi ise Sırbistan Süper Ligi'nden Partizan. Ateşli taraftarıyla nam salan Sırp ekibi, son sezon hariç kalan 6 sezonda üst üst 6 kez şampiyon olmuştu. Takımda oldukça önemli bir yere sahip olan Aleksandar Mitrovic'i Anderletch'e, Milos Jojic'i ise Borussia Dortmund'a kaptıran Partizan'ın kadrosunda Galatasaray'ın eski futbolcusu Sasa İlic kaptan olarak görev yapıyor.

Partizan, maçlarını Belgrad şehrinde bulunan yaklaşık 33 bin kişi kapasiteli Stadion Partizana'da oynuyor. Renkleri Beşiktaş gibi Siyah-Beyaz olan Sırp ekibi, 1945'te kuruldu. Lige Tottenham gibi iyi bir başlangıç yapan Partizan, 3 maç oynadı ve zirvede yer alıyor. Beşiktaş ve Partizan eşleşmelerinde oynanacak maçlarda, maçlardan çok tribün şovları ön plana çıkabilir.

Asteras Tripoli


Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki en zayıf takım olarak görülen Yunan ekibi Asteras Tripoli, 1931 yılında kuruldu. Sarı-lacivert renklere sahip olan Yunan temsilcisi maçlarını 7.500 kişi kapasiteli Kolokotronis Stadı'nda oynuyor. Geçtiğimiz sezon Yunan Ligi'ni 5. sırada tamamlayan Asteras'ın kulüp tarihinde önemli bir başarısı bulunmuyor. Avrupa kupalarında son 3 yıldır mücadele eden Yunan ekibi, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemesine 2. turdan katıldı ve sırasıyla RoPs, Mainz ve M.Tel-Aviv'i eledi. Asteras'ın kadrosunda 10'un üzerinde yabancı futbolcu bulunuyor. Ayrıca Asteras, 2011 yılında şike gerekçesiyle küme düşürülmüştü.

Haberin Devamı

Fanatik