Spor Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Paylaş
Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

PORTO
Beşiktaş'ın 1. torbadan çektiği rakibi Porto, ilk olarak siyah-beyazlı takımın yeni transferi Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'nın eski takımı olarak göze çarpıyor.

Kadrosunda önemli yıldızlar bulunan Portekiz ekibi, iki haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde iki galibiyet alırken, kalesinde henüz gol görmedi.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE TÜM GRUPLAR

UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turunda Belçika temsilcisi Genk ile eşleşen Porto, Genk'i deplasmanda 3-0, kendi sahasında ise 4-2'lik skorlar ile mağlup ederek gruplara kalmaya hak kazanmıştı.

İlk bakışta kadrosundaki João Moutinho, Fernando Belluschi, Hulk ve Falcao gibi isimleri dikkat çeken Porto, yaz transfer döneminde Walter, Ukra, Pawel Kieszek, Sereno, Souza, James Rodríguez, João Moutinho, Emídio Rafael ve Nicolás Otamendi gibi isimleri kadrosuna katarken, Bruno Alves, Hélder Barbosa, Nuno André Coelho, Diego Valeri, Pelé, Ernesto Farías, Tomás Costa ve Milan Stepanov ile yollarını ayırdı.

TARİHİ BAŞARILARLA DOLU

Tarihinde büyük başarılar yer alan Portekiz ekibi, 1 kez Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götürürken, 2 kez de Avrupa-Güney Amerika Kupası'nı kazandı.

1987 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmayı başaran Porto, 2004'te ise Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanını elde etti. 2003 yılında UEFA, 1987'de ise Süper Kupa'nın sahibi olan Porto, 1987 ve 2004'te Avrupa-Güney Amerika kupasını da almayı başardı.

2007-2008'de Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile eşleşen Porto, temsilcimizi İnönü Stadı'nda 1-0, Portekiz'de ise 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Porto'nun o dönemde Beşiktaş'a attığı toplam 3 golün 2'sini Ricardo Quaresma kaydetmişti.

CSKA SOFYA
UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Siyah beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'nda Portekiz'den Porto, Bulgaristan'dan CSKA Sofya, Avusturya'dan Rapid Wien ile mücadele edecek.

TANIDIK BİR İSİM YÖNETİYOR

L Grubu'na 3. torbadan katılan Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya maçlarını 22.500 kişi kapasiteli Balgarska Armyia Stadı'nda oynuyor. Sofya ekibininin teknik direktörü geçmişte Samsunspor'da forma giyen ve teknik adamlık yapan Makedon Giorgi Jovanovski.

Bulgaristan'ın önde gelen ekiplerinden olan CSKA Sofya, 31 lig şampiyonluğunun yanı sıra 10 kez Bulgaristan Kupası'nı kazanmayı başardı. Geçen sezon Bulgaristan Ligi'ni 58 puan ile ikinci sırada tamamlayan CSKA Sofya, UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanmıştı.

3. eleme turu'da Kuzey İrlanda temsilcisi Cliftonville Belfast'ı eleyen Bulgar ekibi, play-off turunda ise Galler ekibi TNS'yi elemeyi başararak gruplara kalmıştı.

Beşiktaş ile CSKA Sofya 2006-2007 sezonunda UEFA Kupası 1. Turu'nda karşılaşmıştı. Siyah beyazlılar, İnönü Stadı'nda 2-0 mağlup ederken, deplasmanda uzatmaya giden mücadeleyi de 4-2 kazanmayı başarmış ve bir üst tura yükselmişti.

RAPID WIEN
1899 yılında kurulan Rapid Wien Avusturya liginde 32 lig şampiyonlukğu, 14 Avusturya kupası ve 3 Süper Kupa sahibi olarak, Avusturya futbolunun en güçlü takımı konumunda.

KADROSUNDA 3 TÜRK FUTBOLCU BULUNUYOR

Maçlarını 18 bin 500 kişilik Gerhard Hanappi Stadı'nda oynayan yeşil beyazlı takımı Peter Pacult çalışıtırıyor. Başkent ekibinin kadrosunda Tanju Kayhan, Yasin Pehlivan ve Veli Kavak adında 3 Türk futbolcu da forma giyiyor.

Kadrosunda 6 yabancı barındıran Avusturya Wien 5. haftası tamamlanan ligde 9 puanla 3. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı