Spor Beşiktaş'ın sigortası Ferrari

Beşiktaş'ın sigortası Ferrari

Paylaş
Beşiktaş'ın sigortası Ferrari

Zirve yarışına dahil olan Beşiktaş'ta Ferrari'nin oynadığı maçlarda siyah-beyazlıların kalesinde gördüğü gol sayısında büyük azalma yaşandı

Beşiktaş’ta savunmanın önemli ismi Ferrari’nin yokluğunda kalesini korumakta zorlanıyor. İtalyan oyuncunun oynamadığı maçlarda kalesinde 1,2 gol ortalaması gören Beşiktaş, bu oyuncunun oynadığı dakikalarda ise rakip golcüleri karşılamakta sıkıntı yaşamıyor.

Cezalı veya sakat olmaması halinde savunmadaki görevini alan Ferrarili Beşiktaş, bu dönemde 0,8 gol ortalamasıyla maçlarını çıkardı. Geldiği günden beri ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan İtalyan oyuncu, yokluğunda yenilen gollerle takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu ortaya koydu.

Ferrari’nin oynadığı 26 maçta 22 gol yiyen ve 0,8 gol ortalaması tutturan siyah-beyazlı ekip, İtalyan oyuncudan yoksun çıktığı 7 karşılaşmada ise kalesinde 9 gol görerek 1,2 ortalama yakaladı.

FERRARİ ÇIKTI BURSASPOR KAZANDI

Ferrari’nin takımı için ne kadar önemli olduğunu gösteren en önemli maç ise Bursaspor karşılaşması oldu. Turkcell Süper Lig’in 17. haftasında Bursaspor’u konuk eden Beşiktaş, bu oyuncunun sahada olduğu dakikalarda başarılı bir futbol ortaya koyarken, sonrasında büyük sıkıntı yaşadı.

Beşiktaş, İtalyan oyuncusunun bulunduğu dakikalarda rakibine 2-1 üstünlük kurarken, bu oyuncunun 76. dakikada sakatlanmasıyla savunmasındaki direncini kaybetti.

Siyah-beyazlı ekip, 76. dakikaya kadar 2-1 önde götürdüğü karşılaşmada Ferrari’nin sakatlanmasının ardından son 5 dakikada kalesinde üst üste 2 gol gördü ve karşılaşmadan 3-2 yenik ayrıldı.

SON MAÇTA HEM SAVUNMA YAPTI, HEM ASİST

Uzun süreli sakatlığının ardından sahalara formda dönen Ferrari, Beşiktaş’ın Turkcell Süper Lig’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı erteleme maçında takımının ikinci golünde hem savunma yaptı hem de gol attırdı.

Siyah-beyazlı futbolcu, mücadelenin 62. dakikasında gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında orta sahada rakibinden önce topa müdahale etti.

Ferrari, bir yandan topu uzaklaştırırken bir yandan da Holosko’ya pas vermiş oldu ve Slovak oyuncu takım arkadaşından gelen meşin yuvarlağı iyi değerlendirerek golü buldu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

FERRARİ’NİN OYNAMADIĞI MAÇLAR

Eskişehirspor-Beşiktaş: 0-1 (Turkcell Süper Lig)
Beşiktaş-Kasımpaşa: 1-3 (Ziraat Türkiye Kupası)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş: 1-0 (Ziraat Türkiye Kupası)
Beşiktaş-Konya Şekerspor: 4-2 (Ziraat Türkiye Kupası)
Antalyaspor-Beşiktaş: 0-1 (Turkcell Süper Lig)
Beşiktaş-Gençlerbirliği: 4-1 (Turkcell Süper Lig)
Gaziantepspor-Beşiktaş: 2-0 (Turkcell Süper Lig)

2

Haberin Devamı