Spor Beşiktaş'ın umudu İnönü

Beşiktaş'ın umudu İnönü

Paylaş
Beşiktaş'ın umudu İnönü

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kaldı

Viktoria Plzen'in golünü 28. dakikada Limbersky kaydetti. Siyah-beyazlılarda ise Quaresma'nın, Rajtoral'ın müdahalesi sonu yerde kalarak kazandığı penaltıyı 44. dakikada Delgado gole çevirdi ve maç 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Perşembe günü Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 138 maçtan 46'sını kazanıp, 28'inde berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 163 kez havalandıran “Kara Kartallar”, kalesinde ise 207 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plzen ile karşılaşan Beşiktaş'ta, teknik direktör Bernd Schuster, Vikingur karşılaşmalarına göre farklı bir kadro sahaya sürdü. Alman çalıştırıcı, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk iki maçında forvette görev verdiği Bobo'yu yedeğe çekerken, bu oyuncunun yerine ileri uçta Nobre'yi oynattı.

Haberin Devamı

Vikingur rövanş maçında İstanbul'da kalan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman ilk 11'deki yerlerine dönerken, Bobo'nun yanı sıra Ekrem Dağ ve Tomas Zapotocny kenarda maça başladılar.

2. ön elemenin ikinci mücadelesinde ilk 11'de şans bulan genç oyuncu İsmail Köybaşı ise Schuster tarafından tribüne gönderildi. Bobo, Ekrem ve Zapotocny'nin yanı sıra Viktoria Plzen ile oynanan ilk maçın kadrosunda Cenk, Tabata, Necip ve Holosko da yer aldı.

Geçmiş dönemlerde Türkiye'de Galatasaray forması giyen Viktoria Plzen'in Çek futbolcusu Pavel Horvath, Beşiktaş ile oynanan karşılaşmaya kaptan olarak çıktı.

HILBERT İLK KEZ

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Roberto Jan Hilbert ise Viktoria Plzen maçıyla ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi. Transferinin ardından lisansı çıkarılmayan ve bu nedenle Vikingur maçlarını kaçıran Alman oyuncu, lisansının çıkarılmasıyla birlikte ilk 11'deki yerini aldı. Teknik direktörü Schuster, vatandaşı Hilbert'i İsmail Köybaşı'nın yerine sağ kanatta görevlendirdi.