Spor Beşiktaş'ın yolcuları belirlendi

Beşiktaş'ın yolcuları belirlendi

Paylaş
Beşiktaş'ın yolcuları belirlendi

Beşiktaş'ta ücretleri yüksek yabancılar ve yaşı ilerlemiş isimlerle yollar ayrılacak

Beşiktaş’ta tüm transferler yeni sezon hazırlıkları öncesinde başarıyla noktalanırken Başkan Yıldırım Demirören, “Artık top hocamız Tayfur Havutçu ve futbolcularda” açıklamasını yapmıştı.

ABD'deki tatilinin ardından dün Türkiye’ye dönen Tayfur Havutçu da zaman kaybetmeden çalışmalara başladı. Başkan Yıldırım Demirören’le bir görüşmede bulunan genç teknik adam, kadronun 24 kişiye indirilmesini istedi.

Böylece kadroyu çok daha iyi kullanabileceğini dile getiren Havutçu, “Takım içerisindeki rekabet artacak. Ayrıca tüm futbolculardan da iyi faydalanabileceğim. 24 kişilik kadro bize yeter” ifadesini kullandı.

Beşiktaş ile 1 senesi opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalayan başarılı çalıştırıcı, geleceğin de planlarını yapıyor. Bu yüzden özellikle altyapıdan gelen gençlere büyük önem veriyor.

Oldukça çekişmeli geçmesi beklenen yeni sezonda gençlere şans vermenin zor olacağına inanan Havutçu, A2 takımdan yetişen isimleri kiralık olarak gönderip, gelecek sene için hazır bir şekilde geri almayı düşünüyor.

Özellikle Onur Bayramoğlu, Cumali Bişi, Atınç Nukan, Doğukan Pala gibi oyunculara çok güvenen Havutçu, gençleri Bank Asya Ligi’ndeki takımlarda bir sene oynatıp, gelişimlerini görmek istiyor.

Yönetimin de bu projeye çok olumlu baktığı ve bir kaç takımla görüşmelerin şimdiden başladığı dile getirildi.

FERRARİ GÖNDERİLECEKLER LİSTESİNDE

Beşiktaş'ta çok merakla beklenen konu da gidecek isimler. Bu konudaki net kararını da veren Tayfur Havutçu, çalışmak istemediği oyuncuları da yönetime bildirdi.

Futbolundan çok özel yaşamıyla gündemde kalan ve özellikle Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kartla tepki toplayan Matteo Ferrari ‘gidecekler’ listesinin ilk sırasında.

TABATA-HOLOSKO VE NOBRE

Ayrıca Rodrigo Tabata için de Katar takımı Al Rayyan’la görüşmeler devam ediyor. Filip Holosko ve Michael Fink de gelişmeleri yakından takip ediyor ve bir yandan da takım arıyor.

Tayfur Havutçu’nun raporu doğrultusunda siyah-beyazlı yönetim, yerli statüsünde oynayan Mert Nobre’yi de transfer listesine koydu.

Sadece Mersin İdman Yurdu’nun istediği Nobre, yıllık 2 milyon 200 bin Euro’luk kazancı nedeniyle kadro dışı da kalsa Beşiktaş’tan ayrılmak istemiyor. Nobre’nin 1 senelik daha sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı