Spor Beşiktaş'ta bitmeyen kabus

Beşiktaş'ta bitmeyen kabus

Paylaş
Beşiktaş'ta bitmeyen kabus

Beşiktaş, Tabata nedeniyle Gaziantepspor ile mahkemelik oldu. Transfere dair 800 bin liralık senet iki kulübü anlaşmazlığa düşürdü

Hürriyet Gazetesi'nden Özge Eğrikar'ın haberine göre; Beşiktaş, Gaziantepspor’un iki yıl önce icraya koyduğu 800 bin liralık senetle ilgili borcunun olmadığını belirtip Gaziantepspor’a İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı.

Haberin Devamı

Gaziantepspor ise Beşiktaş’ın icra takibini sürüncemede bırakmak ve borcunun ödenmesini geciktirmek amacıyla dava açtığını savunup reddedilmesini istedi. İhtilafın nedeniyse Tabata ve İsmail Köybaşı’nın transferinden kaynaklanıyor.

BEŞİKTAŞ: BENİM BİR BORCUM YOK

Beşiktaş avukatları Gaziantepspor’un 800 bin liralık senetle başlattığı icra takibi başlattığını ama söz konusunu senedin bedelsiz kaldığını savundu. Beşiktaş dilekçesinde şu bilgilere yer verdi:

“İcraya konulan 800 bin liralık senet, İsmail Köybaşı ve Rodrigo Barbosa Tabata’nın 2009/10 sezonunda Beşiktaş’a transfer edilmesi çalışmaları sırasında, taraflar arasındaki görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasını garanti etmek amacıyla Gaziantepspor’a verilen teminat amaçlı geçici bir senet olup borç ihtiva etmemekteydi.

Haberin Devamı

Transferler tamamlandığında bedelsiz kalan bu senet iade edilmeliydi ama Gaziantepspor, icraya koydu.” Siyah beyazlı avukatlar mahkemeden kulübün borcunun olmadığının tespitini isterken Gaziantepspor aleyhine de yüzde 20 icra inkâr tazminatına hükmedilmesine karar verilmesini talep etti.

GAZİANTEPSPOR: TEMİNAT SENEDİ DEĞİL

Gaziantepspor ise bu senedin bedelsiz kaldığı ve teminat olarak kendilerine verildiği iddialarının doğru olmadığını belirtti. Kırmızı siyahlı kulübün verdiği dilekçede ise şöyle denildi: “Borçlusu Yıldırım Demirören olan 28 Ağustos 2009 tarihli bu senedin ödeme tarihi 15 Haziran 2010’du.

Vadesi gelen 800 bin liralık senet, BJK tarafından ödenmedi. Gaziantepspor da 8 Nisan 2011’de alacağının tahsili için senedi icraya koydu.” Dilekçede İstanbul 3.İcra Hukuk Mahkemesi’nde itirazın iptali ve BJK’nın borçlu olduğunun tespiti davası açıldığı da belirtilerek, “Mahkeme de bu senedin teminat senedi olmadığı ve bedelsiz kaldığı iddialarının doğru olmadığı yönünde karar verilmiştir.

İddia edildiği gibi bu senedin İsmail Köybaşı’nın transferine teminat olması mümkün değildir. Senetten önce bu futbolcunun transfer sözleşmesi zaten imzalanmıştır.

Rodrigo Tabata’nın transferi de 30 Haziran 2010’dur. Yine bu senet, Tabata’nın transferinden bir yıl önce 28 Ağustos 2009 tarihinde imza edilmiştir.” Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarında ise Tabata’nın Beşiktaş’taki sözleşmesinin başlangıç tarihi 29.08.2009 olarak görünüyor.

Haberin Devamı

10.5 NUMARA DİYE ALINDI AMA!

Beşiktaş, dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli’nin ‘10.5’ numara istiyorum demesinden sonra Gaziantepspor’dan Brezilyalı Rodrigo Tabata’yı 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek almıştı. Aynı yıl G.Antep’ten İsmail Köybaşı da 4.5 milyon Euro ödenerek alınmıştı. Tabata, 38 maçta 2 gol kaydedebildi.