Spor Beşiktaş'ta Demba Ba düşüşte

Beşiktaş'ta Demba Ba düşüşte

Paylaş
Beşiktaş'ta Demba Ba düşüşte

Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba'nın, son maçlarda Avrupa'da gol atamaması dikkati çekiyor.

Siyah-beyazlı takımın bu sezonki en golcü oyuncusu Demba Ba, takımının UEFA Avrupa Ligi’nde yaptığı son 4 maçta gol atma başarısı gösteremedi. Bu sezon Avrupa kupalarında kaydettiği 8 golle Beşiktaş’ın en etkili ismi olan tecrübeli futbolcu, grup maçlarında başlayan suskunluğunu son 16 turuna taşıdı.

Avrupa’daki son golünü 27 Kasım 2014’te grupta Yunanistan’ın Asteras takımıyla deplasmanda oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmada atan Demba Ba, sakatlığı nedeniyle Tottenham ile oynanan karşılaşmada forma giymedi.

Senegalli futbolcu Demba Ba, Beşiktaş’ın 2. turda İngiltere’nin Liverpool takımıyla yaptığı 2 maçta da gol sevinci yaşayamadı.

Club Brugge maçında hasreti sonlandıramadı

Demba Ba, takımının son 16 turunda Belçika’nın Club Brugge ekibiyle yaptığı karşılaşmada da gol hasretini sonlandıramadı.

Asteras’a attığı golün ardından 104 günlük gol hasretini sonlandırmak için Club Brugge’ün karşısına çıkan siyah-beyazlı oyuncu, rakip kalede etkili olamadı ve özlemini rövanş maçına taşıdı.

Süper Lig’de de düşüş yaşıyor


Siyah-beyazlı futbolcu Demba Ba, Spor Toto Süper Lig’de de düşüşe geçti.

Ligde 14 golle krallık yarışında iddialı olan Demba Ba, son 3 maçta bir kez gol sevinci yaşayabildi. 20. haftada Bursaspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maçta 2 gol atan Demba Ba, Eskişehirspor, Balıkesirspor ve Medicana Sivasspor maçlarının oynandığı periyotta rakip fileleri bir kez havalandırabildi.

Bursaspor maçındaki gollerinin ardından Eskişehirspor karşılaşmasını boş geçen ve Balıkesirspor karşısında penaltıdan bulduğu golle sevinen Demba Ba, 23. haftadaki Medicana Sivasspor mücadelesinde de rakip kalede etkili olamadı.

İkinci yarıda penaltılarla sevindi

Demba Ba, Süper Lig’de ikinci yarıda daha çok penaltı golleriyle takımına katkı yapabildi.

Ligin ikinci yarısında şu ana kadar 5 gol atan Demba Ba, bunların 3’ünü penaltıdan kaydetti.

AA

Haberin Devamı