Gündem Beşiktaş'ta toprak kayması

Beşiktaş'ta toprak kayması

Paylaş
Beşiktaş'ta toprak kayması

Beşiktaş'ta, yaşanan toprak kaymasının ardından yamaçta bulunan binanın ikinci katı çöktü

Olay 06.00 sıralarında, Beşiktaş Kültür Mahallesi Sekbanlar Caddesi'nde meydana geldi. 2 katlı binanın hemen arkasında bulunan yamaçta toprak kayması meydana geldi.

Haberin Devamı

Toprak kaymasının nedeni tam olarak bilinmezken, etkili olan yağışların da kaymaya neden olduğu bildirildi. Toprak kayması ile birlikte binanın ikinci katı büyük bir gürültüyle çöktü. Sesi duyarak dışarı çıkan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, binanın çöken kısmına çıkarak göçükte kimsenin olup olmadığını araştırdı. Polis ekipleri, sokakta güvenlik önlemi alarak vatandaşları hala toprak kaymasının olduğu bölgeden uzaklaştırdı. İtfaiye ekiplerinin enkazı kontrol etmesinin ardından içeride kimsenin olmadığı anlaşıldı.

Göçük sırasında evde yaşayan ailenin dışarıda olması büyük bir faciayı önledi. Öte yandan toprak caddeye kadar ulaştı. Mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen bina sahibi Ahmet Kırmızı, yan komşusunu suçladı. Çökmenin nedeninin komşusunun doğayla oynaması olduğunu iddia etti. Kırmızı, "Doğadaki topraklara elledi, ağaçları söktü, taşları çaldı herşeyi yaptı. Bu adam oynadı yan taraftaki adam. Buranın çökmesine sebep o. Her tarafa şikayet ettim. Hiçbir yerden gelmediler." dedi.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte olayın boyutu da gözle görünür hale geldi. Olay yeri polis tarafından güvenlik çemberine alındı. Toprağın hala kaydığı görüldü. Toprak kayması kameralara yansırken, yamacın ucunda bulunan ağaçlar toprak kaymasını durdurdu.

Haberin Devamı

Erhan TEKTEN - Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA