Spor Beşiktaş'tan 17 milyon dolarlık satış

Beşiktaş'tan 17 milyon dolarlık satış

Paylaş
Beşiktaş'tan 17 milyon dolarlık satış

Beşiktaş, futbolcuların 1 yıllık maliyeti olan 17 milyon dolarlık hisse satıyor

Bu yıl sezona Guti Hernandez ve Q7 lakaplı Ricardo Quaresma’yı transfer ederek başlayan Beşiktaş, futbolcuların 1 yıllık maliyeti olan 17 milyon dolarlık hisse satıyor.

Beşiktaş Futbol Yatırımları, ana hissedarı BJK Derneği’nin sahip olduğu ve şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 5’ine denk gelen toplam iki milyon adet hissenin 1 yıl içerisinde satılması için Garanti Yatırım’a yetki verdiğini Kamu Aydınlatma Platformu’na açıkladı. Beşiktaş’ın sattığı hisse, kulübün şu andaki piyasa değeri olan 333 milyon dolar gözönüne alındığında yaklaşık 17 milyon dolar tutuyor. 17 milyon dolar ise Guti ve Quaresma’nın yıllık maliyetine denk geliyor.

Haberin Devamı

HİSSELER UÇUYOR

Kulüp Quaresma için 7.5 milyon euro (9.4milyon dolar) bonservis bedeli ödemişti. Bu futbolcunun yıllık maliyeti ise 3.5 milyon Euro olarak açıklandı. Guti’nin yıllık maliyeti ise 2.5 milyon Euro. bu iki futbolcunun yıllıkmaliyetleri 6 milyon Euro’ya (7.8 milyon dolar) kadar çıkıyor. Beşiktaş hisselerindeki çıkış hareketi ise devam ediyor.

Kulübün Avrupa Ligi ve Türkiye Süper Ligi gelirlerinin artacağı beklentisi ile ligin başlamasından bu yana yüzde 135 arttı. Hisselerindeki aylık kazanç ise yüzde 54’ü buldu. Hisselerin değer kazancı kulübün piyasa değerini de aynı oranda artırdı. Kulübün zararı 2010’un ilk altı ayında 48 milyondan 29 milyon liraya düşerek yüzde 64 azalmış oldu.

(HaberTürk)

Haberin Devamı